Spot UV en Reliëflak

spot uv

Een niet veel gebruikte afwerking maar wel een met bijzondere mogelijkheden, we hebben het hier over spot UV en reliëflak. Spot UV en reliëflak wordt ook als 5e kleur toegevoegd maar alleen op specifieke delen.

Lees verder

05-09-2012 - Reacties (1)
 

Joboptions installeren

joboptions installeren

Om goed drukwerk te kunnen produceren is het belangrijk dat je een goed PDF-bestand aanlevert. Als je met InDesign, Illustrator of Photoshop werkt, kun je dat op een extra gemakkelijke manier voor elkaar krijgen. Met de .joboptions-bestanden hoef je niet meer na te denken over de verschillende moeilijke instellingen. De joboptions onthoudt de verschillende instellingen van het drukbestand. Zo komt jouw drukbestand zonder problemen door het bestandscontrole systeem en kunnen wij snel overgaan tot productie. Dat maakt het voor iedereen net even wat makkelijker.

Lees verder

08-08-2012 - Reacties (4)
 

RGB vs. CMYK, het verschil!

RGB en CMYK

RGB vs. CMYK, 2 kleurpaletten met allebei hun eigenschappen, voordelen en nadelen. RGB is een kleurweergave voor beeldschermen en foto's. CMYK daarentegen is gebasseerd op inkten.

Lees verder

27-06-2012
 

Fonts in contouren

fonts contouren

Er zijn ontelbaar veel mooie, praktische, grappige en beeldende fonts te koop en gratis te downloaden via het internet. Als je het font als ontwerper download betekent dat niet automatisch dat de drukker het font ook in bezit heeft.

Lees verder

06-03-2012