Sjors

Alles over afloop en veiligheidsmarges voor je drukwerk

Sjors vertelt...

April is bij ons de maand van het aanleveren. Elke week lichten we een aantal aanleverspecificaties uit en vertellen we hoe we jouw drukbestand graag ontvangen. Want als dit aan de juiste specificaties voldoet kunnen we, als je wilt, jouw drukwerk de volgende dag al leveren. Deze week hebben we het over afloop en veiligheidsmarges. Sjors vertelt!header

Aanleverspecificaties voor drukwerk

De afloop en veiligheidsmarges in je ontwerpbestand zijn erg belangrijk. Want door dit goed in te stellen, voorkom je dat er door je ontwerp gesneden wordt. Maar wat is nu precies het verschil tussen de afloop en veiligheidsmarges voor je drukwerk?

instellingen

Afloop bij drukwerk

De afloop van je drukwerk is een marge die gebruikt wordt tijdens het snijproces. Voor de meeste producten houden we 3 mm afloop aan. Je voegt afloop toe om bij het schoonsnijden witte randen te voorkomen. Samengevat betekent afloop dus dat je je ontwerp minimaal 3 mm rondom buiten het eindformaat laat doorlopen.

flyers

Veiligheidsmarges

Door in je ontwerp veiligheidsmarges in te stellen voorkom je dat we door belangrijke gegevens snijden. Het is daarom verstandig om bijvoorbeeld teksten en logo’s minimaal 3 mm van de snijrand te plaatsen. Bij het snijden van je drukwerk dien je namelijk ook rekening te houden met snij afwijkingen, dus zo weet je zeker dat je altijd goed zit!

folders

Tags: afloop, veiligheidsmarges, aanleveren, aanleverspecificaties, drukbestand

03-04-2017
 
 

Reacties