Vakantiefoto's drukken

Een podium voor je vakantiefoto’s

De vakantieperiode van dit jaar zit er voor de meeste mensen weer op. Anders dan anders, maar er was nog genoeg te doen en te beleven. En daar horen natuurlijk vakantiefoto’s bij, ook nu. Een foto van de trip die je toch nog hebt kunnen maken? Of misschien wel foto’s van een onvergetelijke staycation in je achtertuin. Maar hoe zet je jouw foto’s in schijnwerpers? Met onze checklist en tips weet je zeker dat je goed zit!


Een wand met herinneringen

Foto op aluminium

Heb jij nou die ene speciale foto geschoten waar je heel trots op bent? Of misschien heb je een mooi moment op de gevoelige plaat vast weten te leggen. Dat zijn de foto’s die het verdienen om gezien te worden. Je kunt gaan voor één grotere foto, maar ook een fotowand met verschillende kleinere foto’s is een mooie optie. Misschien kun je na iedere vakantie / reis een foto toevoegen. Zo heb je een wand vol leuke herinneringen!

Populair is hierbij nog altijd het canvas. Al jaren één van de meest verkochte producten als het gaat om het afdrukken van foto’s. De laatste jaren kiezen ook steeds meer mensen om hun foto te drukken op unieke materialen als plexiglas en brushed aluminium.


Koffie met een vleugje vakantie

Foto op mok

Uit zeer betrouwbaar onderzoek onder de medewerkers van Reclameland blijkt dat koffie (of een andere drank) net even lekkerder smaakt uit een zelf ontworpen mok. Laat een leuke (vakantie)foto drukken of ga helemaal los met je creativiteit en maak een eigen ontwerp. Wist je dat wij zelfs een magische mok hebben? Het lijkt alsof er niets op gedrukt is, maar wanneer je er een warme drank in schenkt krijg je de foto te zien. Wauw!


Een vakantie die blijft plakken

Magneetfolie bedrukken

Koelkastmagneten zijn misschien wel de meest gekochte souvenirs. Het is een missie op zich om van iedere vakantiebestemming een exemplaar te bemachtigen. Op de afbeeldingen die voor deze magneten worden gebruikt is eigenlijk altijd wel wat aan te merken: te standaard, een te oude foto, geen mooie kleuren en ga zo maar door. Maar je kunt natuurlijk ook dat ene plaatje dat jij geschoten hebt als magneet laten drukken op een magneetsticker. Een koelkastmagneet die verder helemaal niemand heeft, behalve jij!

Plakt behalve op een koelkast natuurlijk ook gewoon op andere metalen ondergronden.


Technische aandachtspunten

Om jouw foto een mooi podium te geven, hebben wij een goed drukbestand nodig. Voor het beste resultaat zorg je dat je afbeelding...

? … het juiste formaat heeft. Via onze online ontwerptool zorg je eenvoudig dat jouw foto op het juiste formaat wordt aangeleverd.

? … voldoende resolutie heeft. Voor een scherpe afdruk is een goede resolutie belangrijk. Download bij het uploaden van je foto de digitale drukproef, zet deze op 100% en je ziet direct de resolutie zoals deze geprint zal worden.

? … opgebouwd is uit CMYK-kleuren. Een technisch verhaal, maar veel foto’s zijn opgebouwd uit RGB-kleuren. Deze kleuren zijn niet geschikt om te drukken en moeten worden omgezet naar CMYK-kleuren. Wanneer een RGB-bestand toch gedrukt wordt, dan is er kans op kleurverschil. Door je foto om te zetten naar CMYK voorkom je dit.

Tags:

08-10-2020
 
 

Reacties