formaat enveloppen

Enveloppen, welk formaat kies jij?

Je bent op zoek naar een envelop. Maar welk soort en formaat is voor jou het beste? Er zijn namelijk veel verschillende soorten met allemaal weer andere afmetingen en eigenschappen. Van de ‘standaard’ enveloppen voor het versturen van ansichtkaarten tot de zakelijk veel gebruikte EA4 en EA5 enveloppen: je vindt het allemaal bij Reclameland. In dit blog nemen wij je mee langs de verschillende opties. Zo weet je zeker dat je het juiste envelop formaat vindt!


Verschillende formaten

Striplock Gom Materiaal
C4 formaat
A3 formaat
A4 formaat
120 grams wit
120 grams biotop
C5 formaat
A5 formaat
90 grams wit
90 grams biotop
C6 formaat
A6 formaat
80 grams wit
C5/6 80 grams wit
EA4 formaat
A3 formaat
A4 formaat
120 grams wit
EA5 formaat
A5 formaat
90 grams wit
90 grams biotop
EA5/6 formaat 80 grams wit

Bestel enveloppen »Het verschil tussen C en EA enveloppen

Voor de meest gangbare enveloppen, heb je keuze uit twee soorten: EA-enveloppen of C-enveloppen. EA is de afkorting voor Envelop voor A-formaat. Deze enveloppen zijn geschikt voor het versturen van bijvoorbeeld een A4 en A5. Een velletje briefpapier of een velletje dubbelgevouwen kun je in deze envelop versturen. Is dat wat je wilt gaan versturen dikker? Dan kun je het beste gaan voor een C-envelop. Deze zijn net even wat groter. Wil je een mailing versturen? Voor het machinaal couverteren (vullen van de enveloppen) is een C-envelop met gomsluiting nodig.

afmetingen enveloppen

Bedrukte enveloppen

Bedrukte enveloppen zijn een belangrijk onderdeel van jouw huisstijl. Met een bedrukte envelop zorg voor een professionele en zakelijke uitstraling. De ontvanger weet al, zonder de envelop te openen, van wie de inhoud afkomstig is. Zo trek je de huisstijl niet alleen intern door, maar ook naar buiten toe. Zo vergroot je eenvoudig je naamsbekendheid. Niet alleen bij de directe ontvanger, maar ook bij andere mensen die in aanraking komen met de envelop. Handig toch?

PMS enveloppen

Naast het full colour bedrukken, kunnen enveloppen ook met 1 of PMS kleuren bedrukt worden. Kleuren uit het Pantone Matching System worden aangeduid aan de hand van een unieke code. Waar bij full colour door verschillende invloeden de kleuren licht kan verschillen, is PMS altijd gelijk aan elkaar. Combineer met je visitekaartjes en briefpapier en de basis van je huisstijl staat als een huis.

c6 envelop formaat

Tips voor een mooi envelop ontwerp

Om er voor te zorgen dat jij het maximale haalt uit jouw envelop, geven wij je aan paar tips:

  1. Bestel je enveloppen met een venster links of rechts, zorg er dan voor dat het bedrijfslogo gelijk loopt met het venster. Dit zorgt ervoor dat je envelop er strak uit komt te zien.
  2. Zorg dat je ontwerp niet doorloopt over de bovenste 10 mm van de envelop. Deze rand kan namelijk niet bedrukt worden aangezien de grijpers van de pers de envelop hier vastpakken.
  3. Houd rekening met de sluitklep van de envelop. Hoewel deze aan de achterzijde van de envelop zit, zorgt dit voor een verdikking. Loopt je ontwerp over deze verdikking heen dan kan het zijn dat je dit weerziet in de bedrukking.

c5 envelop formaat

Nu je weet welke envelop je moet hebben, kun je aan de slag. Je stelt je eigen envelop eenvoudig samen met slechts een paar muisklikken. Met wat voor envelop ga jij de postbode en jouw klanten blij maken?

Bestel enveloppen »

Tags: enveloppen, formaten, ea4, ea5, c4, c5, Halm, tips

06-04-2020
 
 

Reacties