Reclameland Jan

Geboortekaartjes, wat zet je erop?

Jan vertelt..

Bij het drukken van geboortekaartjes heb je veel mogelijkheden. Afwijkende formaten, stansvormen, kant-en-klare ontwerpen of bijvoorbeeld een metallic papiersoort. Ben je nieuwsgierig naar de opties en wil je inspiratie opdoen voor je ontwerp? Jan vertelt!

geboortekaartjes drukken

Geboortekaartjes drukken

Op het moment dat je kind geboren is, ben je trots als ouders. Je wilt je vrienden en familie graag laten zien en weten dat het kleine wonder geboren is. Een mooie geboortekaart is dan onmisbaar. Geboortekaartjes kun je zelf ontwerpen. Heb je daar geen verstand van of tijd voor? Kies dan uit één van de vele ontwerpen op onze site. Wil je een extra opvallend kaartje? Kies dan voor een eigen formaat. In overleg kan je het kaartje zelfs in je eigen vorm laten stansen. De meeste klanten kiezen voor een vierkant, gevouwen kaartje!

Het ontwerp

Je vertelt je vrienden en familie dat jullie kind is geboren. Maar hoe breng je dat? Je zoon of dochter staat centraal. Een leuke foto vormt dus een goede basis voor je ontwerp. Behalve een foto, is het gebruikelijk om naam, datum en tijd van de geboorte, gewicht, lengte en adresgegevens te vermelden. Ook zie ik vaak een mooie spreuk of quote op geboortekaartjes staan. Verder is het handig om tijdstippen aan te geven waarop kraamvisite welkom is. Om je te inspireren bij het ontwerpen van geboortekaartjes, heb ik drie prachtvoorbeelden opgezocht!

geboortekaartjes ontwerp

Foto combineren

Out of the box denken bij het maken van babyfoto's, de Finse fotograaf Rosenhoff kan het! Hij combineert een babyfoto met de geboortegegevens. Geboortekaartjes krijgen een erg leuk effect door niet alleen een foto van de baby te maken, maar door rondom de baby een compositie op te stellen met bijvoorbeeld een meetlint, weegschaal, kalender en klok. Je geeft zo op een beeldende manier de geboortegegevens van je kind weer. Een gave foto als deze is trouwens prima zelf te maken!

geboortekaartjes informatie

Design je baby

Heb je niet alle benodigdheden in huis om bovenstaande foto te maken, maar ben je wel goed met grafisch ontwerp? Dan kan je ook een 'standaard' foto maken van de baby en deze bewerken. Fotografe Brooke Schwab maakte een ware superheld van deze baby! Ruim drie kilo aan 'pure baby power'. Tof als voorkant van je geboortekaartje. De simpele look maakt het ontwerp juist extra sterk. Met een beetje creativiteit maak je van je baby op deze manier een superheld, DJ, astronaut, et cetera.

geboortekaartjes superbaby

Beeld vormt de basis

Vaak hoor je de uitdrukking 'een beeld zegt meer dan 1.000 woorden'. In het geval van een geboortekaartje is dat zeker waar. De meeste geboortekaartjes hebben op de voorkant een schattige foto. Designer Alma Loveland vond het wel leuk om het eens om te draaien. Behalve de schattige foto, maakte ze ook een foto van het kind terwijl het huilde. Zowel een 'awwwwwwwww' foto, als een 'waaaaaaaaaaa' foto, aldus Alma. Aan beide kanten van het kaartje één foto. Familie en vrienden kunnen zelf kiezen welke kant ze als voorkant zien.

geboortekaartjes huilende baby

Hopelijk heb je genoeg inspiratie om een mooi kaartje te ontwerpen. Heb je nog vragen over je ontwerp, de materiaalkeuze of wil je graag weten welke afwijkende formaten en vormen mogelijk zijn? Mail me dan gerust, of bel mijn collega's op 0800-0025.

Bronnen voor beeld:
http://cwrosenhoff.com/
http://www.brookeschwab.com/

Tags: geboortekaartjes, inspiratie, ontwerpen, voorbeelden

18-11-2015
 
 

Reacties