Dennis

Hoe wordt plaatmateriaal gemaakt?

Dennis vertelt...

Ben je op zoek naar drukwerk voor buiten? Bijvoorbeeld gevelreclame, naambordjes of bewegwijzering? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij drukken je tekst, logo, ontwerp of foto op verschillende soorten plaatmateriaal! Maar hoe wordt plaatmateriaal eigenlijk gemaakt? Dennis vertelt!

plaatmateriaal

Verschillende soorten plaatmateriaal

In onze drukkerij hebben we verschillende soorten plaatmateriaal. Veel plaatmaterialen zijn voor verschillende toepassingen goed geschikt. Zoals voor instore communicatie, presentaties of buitenreclame. Bijna al ons plaatmateriaal wordt rechtstreeks bedrukt met een Arizona flatbed printer. Het plaatmateriaal kun je het best kiezen op basis van de eigenschappen. Hangt het plaatmateriaal jarenlang buiten? Kies dan bijvoorbeeld voor dibond. Wordt het maar een enkele keer binnen gebruikt? Dan is foamboard een goede optie.

plaatmateriaal soorten

Vrijwel elke vorm is mogelijk

Al ons plaatmateriaal snijden of zagen we op onze Zund snijmachine. De computer meet exact de snijlijnen uit die de klant in het ontwerp heeft aangebracht. Omdat dit heel precies gaat, is vrijwel elk ontwerp mogelijk! Dus wil je graag de vorm van je logo op aluminium of de slogan van je bedrijf op trespa laten drukken? Dat kan!

plaatmateriaal contourgesneden

Drukwerk contour snijden

In dit filmpje zie je hoe we ons plaatmateriaal snijden. Zoals je kunt zien verzamelen we, afhankelijk van de grootte van het ontwerp, meerdere bestellingen op het materiaal. Hierdoor kunnen we de kosten laag houden. Als de Zund al het plaatmateriaal heeft gesneden of gezaagd, is het product klaar om verstuurd te worden naar de klant!

play

Wil je meer weten over onze eigen productie? In ons vorige blog vertelt Edwin hoe ansichtkaarten worden gemaakt!

Tags: plaatmateriaal, contour, zund

11-08-2016
 
 

Reacties