training centre HP

Dankzij onze gecertificeerde drukkers altijd snel drukwerk!

Aan het woord is Klaas-Jan Jongsma, drukker bij Reclameland

Drukwerk

"Met mijn level 1 HP Digital Press Operator certificaat op zak vloog ik in augustus opnieuw naar Barcelona. Dit keer voor het behalen van mijn level 2 Advanced Press Operator. Dagelijks sta ik bij Reclameland achter de HP Indigo waarop ik onder meer visitekaartjes, magazines en flyers druk. Tegen een tweede cursusweek bij het Graphic Arts Training Centre van HP zei ik natuurlijk geen nee, want met deze HP cursus kunnen we klanten nog efficiënter van drukwerk voorzien."

Groot onderhoud

"Tijdens level 1 heb ik geleerd om de HP Indigo digitale pers te bedienen en schoon te maken. Bij level 2 is vooral aandacht voor het technische aspect, zodat ik zelf groot onderhoud kan plegen en storingen kan oplossen. Samen met een drukker uit Manchester was ik cursist. Elke dag werden er enkele presentaties gegeven waarna we zelf aan de slag gingen met de digitale pers."

Level 2 certificaat

"In de cursusweek heb ik de machine grotendeels uit elkaar gehaald. Zo hebben we eerst de papierinvoer uit elkaar gehaald en vervolgens geleerd om deze weer in elkaar te zetten. Dat geldt ook voor het inktkabinet, het onderdeel waar het drukproces plaatsvindt en het onderdeel waar het drukwerk opgestapeld wordt. Aan mij en mijn concullega de taak om de machine weer werkend te maken. Na een succesvolle week kon ik ook mijn level 2 in ontvangst nemen."

Tijdwinst

"Dankzij de HP cursus kan ik nu zelf storingen aan de digitale pers verhelpen mocht dit nodig zijn. Hierdoor realiseren we een enorme tijdswinst omdat er minder vaak een externe monteur aan te pas hoeft te komen. Dat is ook een groot voordeel voor de klant, want de bestelling loopt zo minder vertraging op. Daarnaast kan ik nu zelf de oorzaak achterhalen als ineens de kwaliteit van drukwerk afneemt. En kan ik het probleem vervolgens zelf oplossen. Hiermee kunnen we garanderen dat de klant bij Reclameland altijd professioneel drukwerk ontvangt."

Tags:

03-09-2014
 
 

Reacties