How it's made?

Graag geven we jullie een kijkje in onze productiehal. En hoe kunnen we dat beter doen dan door middel van een uitleg over onze producten? In deze 'How it's made?' leggen wij je uit hoe we kleding bedrukken.

Al onze kleding zijn van het kwaliteitsmerk Fruit of the Loom. Een garantie voor kwaliteit, pasvorm en milieuvriendelijke en eerlijke productie.

Met onze printers kunnen we zelfs shirts met pixel-afbeeldingen printen en zelfs op gekleurde shirts, zonder kwaliteitsverlies.

Stap 1: Bestanden controleren

Op het moment dat jij bestelt en upload, komt je ontwerp binnen bij onze dtp-ers. Zij controleren het bestand op transparantie, afmetingen, kwaliteit, et cetera. Kleine aanpassingen om het bestand drukklaar te maken doen we zelf. Mochten er echter aan het bestand te grote aanpassingen zijn, dan nemen we contact met je op.

Stap 2: Naar de printer sturen

Als het ontwerp klaar staat om te drukken, gaat het ontwerp naar onze productiehal. Daar wordt gekeken naar het soort product en de bijbehorende levertijd. Aan de hand van de order wordt het ontwerp naar de juiste printer gestuurd. In dit geval onze direct to garment printers, die speciaal voor textiel-druk gemaakt zijn.

bestand naar printer sturen

Stap 3: Shirts klaarzetten

We hebben veel soorten en maten shirts, sweaters en polo's. Van premium tot basic. We zoeken het bestelde shirt uit en leggen deze kreukloos en op volgorde naast de andere bestelde kleding.

kleding magazijn

Stap 4: Recht leggen

Voordat we kunnen printen moet jouw shirt recht en vlak op de printer liggen. Het shirt wordt vastgeklemd, zodat deze niet kan verschuiven.

t-shirt recht leggen

Stap 5: Printen

Onze direct to garment printers zijn in staat om gekleurde shirts vlekkeloos te drukken. Zelfs de kleur wit wordt op jouw shirt geprint, eerst als achtergrond en daarna nog in de highlights.

kleding bedrukken

Stap 6: De heteluchtoven

We gebruiken watergedragen inkt. Een bewuste keuze, zodat het ook kindvriendelijk is. Om de nu nog natte inkt te laten hechten aan het shirt, hebben we een oven met een lopende band.

Door de 165 graden celcius in deze oven verdampt het water in de inkt. Na dit proces is de inkt droog en gehecht aan het textiel.

Deze stap zorgt tevens voor langer kleurbehoud zelfs na vaker wassen. Zo zorgen we voor topkwaliteit bedrukte kleding.

Stap 7: verpakken en verzenden

Als jouw shirt klaar is, wordt deze netjes opgevouwen en verpakt. Zo kan het als pakket worden verstuurd.

Op het laatst wordt de bon met het juiste adres op de verpakking geplakt. Elke avond haalt DHL de bestelling op om deze de volgende dag af te leveren.

Wil jij ook kleding bestellen? Kijk dan op de productpagina.

kleding verpakken

Like ons op Facebook en volg ons op Twitter om op de hoogte te blijven van nieuwe 'how it's made' artikelen en andere acties.

Tags: how it's made, polo, hoodie, t-shirt, shirt, dtg, direct to garment, bedrukking, foto, textielveredeling,

13-01-2014
 
 

Reacties