Vera van Reclameland

Papiersoorten voor visitekaartjes

Vera vertelt...

Met visitekaartjes kun je enorm uitpakken. Hierbij denk je waarschijnlijk aan mooie ontwerpen, gave vormen of een bijzondere typografie. Maar wist je dat ook het papiersoort een groot verschil kan maken?

visitekaartjes papiersoorten

Mc met dispersielak

Visitekaartjes worden vaak gedrukt op 300 grams mat mc met dispersielak. De letters mc staan voor machine coated. Het wordt aangebracht tijdens de productie van het papier, meestal in 2 of 3 lagen. Door dit laagje is het papier beter geschikt om te bedrukken. Ook hecht de inkt beter en is de droging sneller. De dispersielak wordt aangebracht voor extra bescherming van het visitekaartje. Desondanks is het papier goed beschrijfbaar met zowel pen als potlood.

visitekaartjes standaard papiersoort
visitekaartjes papiersoorten recycling
visitekaartjes papiersoorten natuurkarton

Duurzaam kaartje

Vind je duurzaamheid belangrijk? Dan kun je je visitekaartje laten drukken op recyclingpapier. Dit papier is namelijk gemaakt van 100% oud papier. Daarnaast kun je je visitekaartje drukken op biotop. Biotop is milieuverantwoord omdat het wordt gemaakt van afvalhout. Omdat er geen witmakers worden gebruikt, heeft biotop een lichtgele uitstraling.

biotop visitekaartjes
visitekaartjes linnen
visitekaartjes parelmoer

Luxe visitekaartjes

Past een hoogwaardige en luxe uitstraling goed bij je bedrijf? Dan kun je kiezen voor een visitekaartje op linnenpapier. Dit heeft een licht voelbare linnenstructuur. Wil je juist shinen met je visitekaartje? Dan kun je kiezen voor een papiersoort met een metallic uitstraling. Bij ons heb je de keuze uit metallic goud, zilver en parelmoer. Ondanks de glans die het kaartje geeft, is het alsnog goed beschrijfbaar met zowel pen als potlood. Volop keuze dus waarop jij je visitekaartje kunt laten drukken!

Wil je meer weten over visitekaartjes? In ons vorige blog vertelt Jurjen over leuke vouwwijzes voor visitekaartjes!

Tags: visitekaartjes, papiersoorten

13-06-2016
 
 

Reacties