Vera van Reclameland

Papiersoorten voor visitekaartjes

Bestel visitekaartjes »

Vera vertelt...

Met visitekaartjes kun je enorm uitpakken. Hierbij denk je waarschijnlijk aan mooie ontwerpen, gave vormen of een bijzondere typografie. Maar wist je dat ook het papiersoort een groot verschil kan maken?

visitekaartjes papiersoorten

Mc met dispersielak

Visitekaartjes worden vaak gedrukt op 350 grams mat mc. De letters mc staan voor machine coated. Het wordt aangebracht tijdens de productie van het papier, meestal in 2 of 3 lagen. Door dit laagje is het papier beter geschikt om te bedrukken. Ook hecht de inkt beter en is de droging sneller. Desondanks is het papier goed beschrijfbaar met zowel pen als potlood.

visitekaartjes standaard papiersoort
visitekaartjes papiersoorten recycling
visitekaartjes papiersoorten natuurkarton

Duurzaam kaartje

Vind je duurzaamheid belangrijk? Dan kun je je visitekaartje laten drukken op recyclingpapier. Dit papier is namelijk gemaakt van 100% oud papier. Daarnaast kun je je visitekaartje drukken op biotop. Biotop is milieuverantwoord omdat het wordt gemaakt van afvalhout. Omdat er geen witmakers worden gebruikt, heeft biotop een lichtgele uitstraling.

biotop visitekaartjes
visitekaartjes linnen
visitekaartjes parelmoer

Luxe visitekaartjes

Past een hoogwaardige en luxe uitstraling goed bij je bedrijf? Dan kun je kiezen voor een visitekaartje op linnenpapier. Dit heeft een licht voelbare linnenstructuur. Wil je juist shinen met je visitekaartje? Dan kun je kiezen voor een papiersoort met een metallic uitstraling. Bij ons heb je de keuze uit metallic goud, zilver en parelmoer. Ondanks de glans die het kaartje geeft, is het alsnog goed beschrijfbaar met zowel pen als potlood. Hieronder een greep uit de verschillende papiersoorten. Volop keuze dus waarop jij je visitekaartje kunt laten drukken!

linnenpersing papier

Linnenpersing papier

kraftkarton

Kraftkarton

Paperwise

PaperWise


Conqueror vergé

Conqueror vergé papier

Tinteretto Gesso

Tinteretto Gesso papier

Wil je meer weten over visitekaartjes? In ons vorige blog vertelt Jurjen over leuke vouwwijzes voor visitekaartjes!

Bestel visitekaartjes »

Tags: visitekaartjes, papiersoorten

13-06-2016
 
 

Reacties