visitekaartje met qr code

Een QR code op visitekaartjes

Jouw offline visitekaartjes verbinden met bijvoorbeeld een website? Dat kan met een QR code. Neem zo een code mee in je ontwerp en je leidt mensen eenvoudig naar een pagina die jij wilt. Zo profiteer je van het beste van de twee werelden en haal je het maximale uit je visitekaartje. Hoe je dat doet? Daarover vertellen wij je alles in dit blog!

Een QR code, wat is dat eigenlijk?

Een QR code is een code die bestaat uit allerlei vierkantjes. Deze vierkantjes samen vormen een unieke code die is gekoppeld aan een internetadres. En welke website dit is, dat bepaal je helemaal zelf. Dat kan zijn naar een homepage, maar ook een specifieke pagina. Zo heb jij altijd de touwtjes in handen. Met de camera van een smartphone kun je de QR code scannen. Dat kan gewoon met de camera-app, hier heb je geen speciale apps of andere software voor nodig. De camera leest de code en stuurt je door naar die website die is gekoppeld aan de QR code.

Er zijn tegenwoordig verschillende manieren om op een relatief eenvoudig manier een professioneel ogend ontwerp te maken. Kom je er niet uit? Schroom dan ook zeker niet om hulp in te schakelen. Er zijn ongetwijfeld mensen in je omgeving die je graag helpen. Het visitekaartje is is voor velen één van de eerste contactmomenten met jouw. Zorg dat die eerste indruk goed is!

QR code op je visitekaartje

Wil jij een QR code gebruiken op je visitekaartje? Dan is het natuurlijk belangrijk dat jij een een juiste QR code hebt. Er zijn twee verschillende manieren die wij daarin onderscheiden:

  • Alle QR codes naar hetzelfde adres.
    In dit geval wordt op ieder visitekaartje dezelfde QR code gedrukt met daarbij dus ook dezelfde link. Handig als je mensen bijvoorbeeld naar een homepage of een specifieke informatie- of contactpagina wilt leiden.

    Voor deze optie kun je zelf een QR code genereren. Dit kan op websites zoals bijvoorbeeld https://gratisqrcode.nl/, https://nl.qr-code-generator.com/, http://www.qrcode-monkey.com/ of https://qrcodetotaal.nl/

  • Alle QR codes zijn uniek.
    Een unieke QR code op ieder visitekaartje, zorgt dat je iedereen naar een andere pagina kunt laten gaan. Wordt voornamelijk gebruikt als je visitekaartjes bijvoorbeeld ook als entreebewijs wordt gebruikt. Door de unieke QR code wordt ieder ticket zo als een individueel ticket gezien. Deze codes kunnen wij voor je aanmaken. Alles wat jij hoeft te doen, is een Excel-bestand met de juiste gegevens te mailen. Dit personaliseren is alleen mogelijk bij digitaal gedrukte visitekaartjes.

Hoe groot moet een QR code zijn?

Je camera moet de verschillende individuele vierkantjes kunnen zien en scannen. Lukt dit niet, dan is het scannen niet mogelijk. Er zijn een aantal basisregels waar je je aan kunt houden, als het om QR codes en het formaat gaat:

Scanafstand Grootte QR-code Voorbeeld drukwerk
0,2 meter 2 x 2 centimeter flyer of visitekaartjes
1,5 meter 9,5 x 9,5 centimeter abri of in bushokje
10 meter 38 x 38 centimeter billboard langs de weg

Een (ver)korte URL

Het aantal vierkantjes dat wordt gegenereerd is afhankelijk van de lengte van je URL. Een lange URL zorgt voor veel vierkantjes. Zeker bij het kleine formaat van de visitekaartjes is het aan te raden om de URL zo kort mogelijk te houden. Wil je toch linken naar een specifieke pagina met een lange URL? Gebruik dan een URL-verkorter zoals bijvoorbeeld Bitly. Deze kortere link linkt direct door naar welke pagina jij ook wilt. Zo ben je af van de lange URL en wordt jij QR code beter scanbaar.


Je weet intussen alles over QR codes, wat deze zijn en hoe je deze ook in jouw drukwerk mee kunt nemen. Ook geven wij je graag nog tips voor het maken van visitekaartjes. Of misschien ben je nog op zoek naar voorbeelden van een visitekaartje? Bij Reclameland zorgen wij ervoor dat jij jouw perfecte visitekaartje krijgt, in welke stap van het proces je ook bent!

Tags:

11-04-2022
 
 

Reacties