Gert-Jan van Reclameland

Tips voor creatieve visitekaartjes

Gert-Jan vertelt...

Een visitekaartje standaard? Dat hoeft niet! Je kunt namelijk enorm uitpakken met visitekaartjes. Natuurlijk plaats je op het kaartje wel je contactgegevens, maar bedenk ook eens wat je wilt uitstralen met je kaartje. Zo kun je bijvoorbeeld je beroep in je ontwerp verwerken. Hoe dat eruit ziet? Gert-Jan vertelt!

visitekaartjes

Gegevens op je kaartje

De meeste visitekaartjes bevatten gegevens als je naam, je (mail)adres en je telefoonnummer. Logisch ook, want iemand die jouw visitekaartje ontvangt moet je kunnen bereiken. Wil je net iets meer vertellen, maar moet het wel overzichtelijk blijven dan k un je kiezen voor een gevouwen visitekaartjes. Op die 2 extra zijdes kun je bijvoorbeeld een afbeelding of leuke quote plaatsen. Nog meer opvallen? Kies dan voor een afwijkend formaat! Maar zorg wel dat het altijd in een visitekaartjeshouder past, zodat jouw kaartje niet in de prullenbak verdwijnt.

werk op je visitekaartjes
werk op je visitekaartjes
werk op je visitekaartjes

Je werk op je visitekaartje

Praat en droom jij code? Hoe leuk is het dan om ook code op je visitekaartje te zetten! Bij het overhandigen van je kaartje weet de ontvanger meteen wat voor werk je doet. Leuk is ook dat je meteen de aandacht hebt van iemand die jouw werk juist niet niet kent. Heb je ook meteen een gespreksonderwerp!

visitekaartjes voorbeeld
preegdruk visitekaartjes
preegdruk visitekaartjes

Kaartje met preegvorm

Vertelt je logo waar je voor staat en wil je deze er extra uit laten springen? Of wil je je visitekaartje een bepaalde structuur geven? Met een preeg kun je je kaartje extra laten opvallen. Dit noemen we ook wel reliëfdruk. Hierbij wordt op bepaalde delen in het papier een reliëf gedrukt. De meeste visitekaartjes zijn niet gepreegd, dus opvallen doe je zeker!

Wil je meer weten over visitekaartjes? In ons vorige blog vertelt Gerwin wat je op je visitekaartjes kunt zetten!

Tags: visitekaartjes

06-06-2016
 
 

Reacties