Kerst in huis

Verstuur jouw producten veilig en in stijl

Per jaar worden er miljoenen pakketten verstuurd. Zeker een jaar als afgelopen jaar, waarin veel mensen de voorkeur hadden om online te bestellen. Van grote ketens tot particulieren, bijna ieder verstuurd regelmatig iets. Voor veel zendingen geldt dat een doos helemaal niet nodig is. Versturen via een luchtkussenenvelop is dan een goed alternatief. Maar hoe zorg je nu dat jouw zending goed en veilig bij de ontvanger terecht komt? Lees snel verder!


Envelop vs. doos

Of het past, dat is natuurlijk afhankelijk wat je verstuurd. Bij grotere items ben je al snel gebonden aan een doos. Maar kleinere producten kunnen ook prima verstuurd worden per envelop. Een luchtkussenenvelop geeft minimaal dezelfde bescherming als een doos. Alleen neem de envelop een stuk minder ruimte in. De bubbeltjesfolie aan de binnenzijde van de envelop vangen de klappen op. De inhoud komt dus veilig bij de ontvanger aan.


Kosten

Verstuur jij producten die ook prima door de brievenbus passen? En ook niet heel zwaar zijn? Versturen via de reguliere post is dan de ideale manier. De verzendkosten liggen hierbij lager dan bij de pakketdienst. En net als pakketjes kun je ook voor extra opties kiezen. Extra verzekerd versturen? Met track&trace;? Het kan allemaal. Verkoop je bijvoorbeeld sieraden of (kleine) elektronica-onderdelen? Een luchtkussenenvelop is de ideale uitkomst. De inhoud is minstens zo goed beschermd als in een doos, alleen de verzendkosten zijn lager.


Bedrukking

Je kunt natuurlijk een bulk met effen luchtkussenenveloppen kopen. Maar dat mist toch net die persoonlijke touch. Met bedrukte luchtkussenenveloppen zie je direct van wie de zending komt. Bij het online winkelen heeft de klant drie ‘geluksmomenten’: het plaatsen van de bestelling, het in ontvangst nemen en het uitpakken. Met een leuke envelop vergroot je de geluksmomenten van de laatste twee punten.


Formaat

Maar welk formaat heb je nu nodig? Ga bij twijfel altijd voor het grotere formaat. Beter een beetje ruimte over te hebben dan een envelop onder hoogspanning. Bij platte items reken je ongeveer 1 centimeter extra ruimte aan ieder zijde. Het item kan er gemakkelijk in en uit en is goed beschermd. Heb je een item dat wat hoger is, kijk dan niet alleen naar de breedte maar ook vooral naar de hoogte. Doordat de envelop dan ‘bol’ komt te staan lever je flink wat ruimte in qua breedte van de envelop.


Genoeg redenen dus om jouw zendingen voortaan via een luchtkussenenvelop te versturen! Weet je al wat er op jouw envelop gedrukt mag worden?

Tags:

12-11-2020
 
 

Reacties