Reclameland Rick

Menukaarten waar je honger van krijgt!

Rick vertelt..

Bijna ieder restaurant of café heeft een menukaart. Groot of klein, menukaart, wijnkaart of dessertkaart, bij iedere horecagelegenheid zijn ze verschillend. Maar welke mogelijkheden heb je allemaal? En hoe zorg je voor een mooi ontwerp?

Welke menukaart kies ik?

Bij het bestellen van bedrukte menukaarten kun je kiezen voor verschillende vormen en afwerkingen. Menukaarten bestel je gevouwen, ongevouwen, geniet, met spiraalbinding of staand. De meeste klanten kiezen voor staande of gevouwen kaarten. Qua formaat heb je ook veel te kiezen. Van A5 tot A3 of een eigen formaat, zeg het maar! Vervolgens kun je een papiersoort kiezen. Meest gekozen is de 350 grams mat mc. Dit is een veelgebruikte papiersoort met een matte uitstraling. Wil je een exclusievere papiersoort? Kies dan bijvoorbeeld voor het recyclingpapier of wit linnenpapier. Ten slotte kies je de afwerking. Je hebt keuze uit UV lak hoogglans, dubbelzijdig mat gefolieerd of enkelzijdige spot UV lak.

menukaart voorbeeld

De huisstijl ontwerpen

Menukaarten worden bijna altijd in combinatie met de huisstijl ontwikkeld en ontworpen. Zo lijkt het één geheel. Kleding, bierviltjes, horeca notitieblokjes, placemats en menukaarten in dezelfde stijl. Je design en huisstijl zijn afhankelijk van het type restaurant of café dat je hebt en de inrichting hiervan. Om een goed beeld te geven van de mogelijkheden, heb ik vier menukaarten voor je opgezocht. Vier verschillende, prachtige designs!

menukaarten huisstijl

Het restaurant Nook uit Phoenix, Arizona, heeft een erg mooie menukaart laten ontwerpen. Het 'handmade' gevoel komt extra goed tot uiting doordat de menukaarten zijn gedrukt op natuurkarton. Bij zowel de menukaarten als de bierviltjes hebben ze alle letters 'O' uit laten stansen.

menukaarten nook 1
menukaarten nook 2

Bolero Bar & Kitchen is een all-day gelegenheid waar je terecht kan voor lunch, een drankje, diner en een borrel. De verschillende menukaarten en visitekaartjes hebben een kleurrijk design met bloemmotieven. Deze figuratieve stijl vind ik persoonlijk erg gaaf!

menukaarten bolero 1
menukaarten bolero 2

Ontbijt, lunch, diner of cocktails, Pullman Bar & Dining heeft voor alle vier een verschillende menukaart. De ontwerper heeft gekozen voor een simplistische en retro design, volledig in zwart-wit. Voor de retro-uitstraling is gebruik gemaakt van recyclingpapier.

menukaarten pullman 1
menukaarten pullman 2

Typisch Amerikaans, de menukaart van Smokestack. Het patriottisme spat er vanaf! De ontwerper maakt gebruik van duidelijke blokken waarbinnen de informatie als het ware wordt opgestapeld. Door gebruik te maken van maar twee kleuren, blijft de menukaart één geheel.

menukaarten smoke stack 1
menukaarten smoke stack 2

Heb jij ook honger gekregen van deze menukaarten? Ik in ieder geval wel! Wil je zelf een menukaart laten drukken die anders is dan het standaard aanbod op de website? Mail dan gerust je wensen, er is veel mogelijk!

Bronnen voor beeld:
http://www.awecollective.com/
http://www.773c.co.uk/
http://www.lizabramsohn.com/pullman/
http://www.greenolivemedia.com/index.html

Tags: menukaarten, ontwerpen, voorbeelden

25-11-2015
 
 

Reacties