0 producten € 0,00

Aluminium bord bedrukken

Een aluminium bord bedrukken doet u snel en gemakkelijk bij Reclameland. Gedrukt op 3 mm stevig plaatmateriaal en geschikt voor zowel binnen als buiten. Ideaal om te gebruiken als gevelreclame of juist om thuis aan de muur te hangen. Met de verschillende ophangmogelijkheden en de keuze voor eigen maat of eigen contour, vindt u altijd een passend aluminium bord!

Altijd geleverd vanuit onze eigen productie. Dus de laagste prijs en de snelste levering. Met spoed zelfs de volgende werkdag al in huis.

Start met bestellen »

 • Eigen formaat mogelijk
 • Spoedlevering mogelijk
 • Gratis verzending
dibond bedrukken

Kies een soort vorm:

Kies een formaat vorm:

Kies het plaatmateriaal:

Kies het soort plaatmateriaal dat u wilt gebruiken.

Kies een bedrukking:

Kies hier uw type bedrukking.

Kies een afwerking:

U geeft uw drukwerk een hoogwaardige en luxe uitstraling door te kiezen voor een van onze afwerkingen.

Om de prijs te zien, selecteer eerst alle eigenschappen.

Aluminium bord bedrukken met eigen ontwerp

Wilt u een aluminium bord bedrukken met uw eigen ontwerp? Bij Reclameland levert u uw eigen ontwerp aan dat rechtstreeks geprint wordt op het plaatmateriaal. Door het rechtstreeks op het materiaal printen krijgt u een aluminium bord met een haarscherpe opdruk. Altijd full colour en volledig voor u op maat gemaakt.

Doordat het aluminium bord extra stevig is, kan het voor veel verschillende doeleinden ingezet wordt. Hierbij kunt u denken aan zakelijke doeleinden als bijvoorbeeld gevelreclame, maar ook gebruik op evenementen of beurzen. Daarnaast is een aluminium bord, door zijn moderne en industriële uitstraling, ook erg populair als wanddecoratie. Een speciale herinnering gedrukt op aluminium aan de muur is een gegarandeerde eye-catcher!

Gratis verzending voor al ons drukwerk.

Wat is een aluminium bord?

Uw aluminium bord bestaat uit 2 lagen aluminium, met daartussen een kern van polyethyleen. Dit gezamenlijk zorgt voor een oerdegelijk en stevig materiaal. In combinatie met de UV- en watervaste inkten die gebruikt worden, kan het aluminium bord zowel binnen als buiten worden gebruikt. U heeft de keuze uit de volgende opties:

 • Dibond 3 mm met witte toplaag
 • Dibond 3 mm met geborstelde aluminium toplaag

De eerste optie, met witte toplaag, heeft een gladde en witte afwerking. Op de zijkanten kunt u de opbouw van de plaat zien met de twee lagen aluminium met daartussen het polyethyleen.

Bij de versie met het geborstelde aluminium - ook wel brushed aluminium genoemd - heeft de toplaag de kenmerkende metaalachtige look. Bent u op zoek naar iets dat naadloos aansluit in een modern en/of industrieel interieur? Dat is dit de beste optie!

Geschikt voor buiten Dikte Gewicht Max. formaat

Dibond

dibond 3 mm bedrukken
3 mm 4317 g/m2 120 x 235 cm

Dibond aluminium

dibond 3 mm aluminium bedrukken
3 mm 4623 g/m2 120 x 235 cm

Ophangmogelijkheden

Er zijn verschillende manieren hoe u uw aluminium bord kunt gebruiken. Wilt u het aan de muur hangen als wanddecoratie? Of wilt u het juist neerzetten op bijvoorbeeld een toonbank of balie?

Boorgaten

U heeft de optie voor het laten aanbrengen van boorgaten in uw aluminium bord. Kiest u voor 2 boorgaten, dan zullen deze in de bovenste hoeken geplaatst worden. Bij de keuze voor 4 boorgaten komen deze in de hoeken en de 8 boorgaten worden naast de hoeken evenredig verdeeld over de plaat.

Een boorgat is standaard 5 mm en staat op 20 mm van de rand. In combinatie met de afstandhouders geldt een diameter van 8 mm.

Ronde hoeken

Als u het plaatmateriaal net dat beetje extra uitstraling wilt geven dan kunnen wij ronde hoeken aanbrengen. U heeft de keuze uit ronde hoeken met de volgende radiussen:

Afstandhouders

Met de afstandhouders hangt u uw plaat op een luxe manier aan de muur. Door de ruimte tussen de plaat en de muur van 19 mm, ontstaat er een ruimtelijk effect. De afstandhouders wordt altijd gecombineerd met boorgaten van 8 mm en staan op 20 mm vanuit de randen. Voor uw aluminium bord heeft u de keuze uit drie varianten: chroom, zilver of zwart.

Zuignappen

Uw aluminium bord ophangen tegen een raam of een andere gladde ondergrond? Dat kan met zuignappen. De zuignappen hebben een doorsnede van 4 cm en kunnen zo stevig de plaat dragen. Bij grotere platen raden wij altijd 4 zuignappen aan. Een ideale optie om de plaat op te hangen zonder te hoeven boren.

Dubbelhaken

Vooral erg populair bij de plafondhangers: de dubbelhaken. Verkrijgbaar in verschillende lengtes (15 cm, 30 cm, 50 cm of 70 cm). De haken kunnen door de boorgaten (5 mm) en bijvoorbeeld plafondclips opgehangen worden. De grotere, en dus ook zwaardere, aluminium platen zijn niet geschikt om te gebruiken als plafondhanger.

ophangplaten

Ophangplaten

Om de aluminium borden als een soort van schilderij op te hangen, kiest u voor een ophangplaat. Welke ophangplaat voor u het beste is, dat is afhankelijk van het formaat en gewicht. Er zijn 4 verschillende opties:

 • Ophangplaat 4,5 x 4,5 cm, tot maximaal 1,5 kg
 • Ophangplaat 7 x 7 cm, tot maximaal 3 kg
 • Ophangplaat 10 x 10 cm, tot maximaal 6 kg
 • Ophangplaat 10 x 20 cm, tot maximaal 12 kg

Standaard

Wilt u uw aluminium bord niet ophangen, maar juist ergens neerzetten? Dan zijn de standaards een goede optie. De standaard wordt aan de achterkant van de plaat geplakt en kan zo neergezet worden. Tevens zit er een ophangoog aan aan de standaard, zodat deze eventueel ook aan de muur gehangen kan worden. Voor zware platen is het ophangen via een standaard niet de beste optie.

standaard

Ophangstrips

Met de ophangstrips van 3M Command hangt u uw plaatmateriaal aan de wand zonder gebruik te hoeven maken van schroeven. Het plaatmateriaal kan verwijderd/verplaatst worden zonder beschadigingen en kleefresten.

 • Inhoud: 8 strips (4 sets)
 • Draagkracht: 5,4 kg

Vergelijking van onze plaatmaterialen

We hebben verschillende plaatmaterialen in ons assortiment. Van 2 mm dik massief karton tot 10 mm dik foamboard. Ontdek onze 10 materiaalsoorten.

Geschikt voor buiten Max. formaat
Dibond 120 x 235 cm
90 x 140 cm
Foamboard 118 x 235 cm
118 x 235 cm
Forex 115 x 235 cm
150 x 235 cm
122 x 235 cm
Golfkarton 215 x 150 cm
215 x 150 cm
Kanaalplaat 100 x 140 cm
Massief karton 100 x 150 cm
Plexiglas 200 x 145 cm
200 x 145 cm
200 x 145 cm
Re-board 235 x 155 cm
235 x 155 cm
Trespa 100 x 235 cm

Als u kiest voor eigen contour, dan is de maximum breedte en hoogte van de meeste materialen 2 cm kleiner dan genoemd in de tabel.

Aluminium bord met tekst of foto

Voor het aluminium bord levert u uw eigen ontwerp aan. Dit kan een tekst zijn, maar ook een logo of foto. Er zijn verschillende manieren om dit drukbestand aan te leveren. Als eerste is er de optie om een kant-en-klaar document aan te leveren dat al voldoet aan de aanleverspecificaties. Deze kunt u uploaden tijdens het bestellen.

Heeft u nog geen passend drukbestand, maar wel een logo, een foto of een tekst? In onze gratis online ontwerptool voegt u deze eenvoudig zelf toe. Op die manier maakt ook u eenvoudig een drukbestand voor uw eigen aluminium bord.