0 producten € 0,00

Drieluik folder drukken en maken

Is er spoed geboden bij het bestellen van de drieluik folders? Met een spoedlevering heeft u uw bestelde folders de volgende werkdag al in huis!

  • 14 verschillende papiersoorten
  • Verschillende formaten en vouwwijzen
  • Gratis verzending

Op zoek naar andere formaten? Kijk dan bij folders drukken.

drieluik folder drukken

Kies een eindformaat:

Kies het (gevouwen) eindformaat van uw product.

Kies een vouwwijze:

Kies een bedrukking:

Kies hier uw type bedrukking.

Kies het materiaal:

Kies hier het materiaal waar u uw bedrukking op wilt hebben.

Kies een afwerking:

U geeft uw drukwerk een hoogwaardige en luxe uitstraling door te kiezen voor een van onze afwerkingen.

Om de prijs te zien, selecteer eerst alle eigenschappen.

Goedkoop drieluik folders drukken

drieluik folder maken

Drieluik folders zijn binnen de folders één van de meest gekozen opties. Er zijn drie verschillende soorten drieluik: wikkelvouw, zigzagvouw (ook wel leporello genoemd) en 2-breuk luikvouw. Voor alle drie de opties geldt dat er, na het vouwen, drie vensters/pagina’s zijn. Dichtgevouwen nemen de folders nog maar een fractie van de ruimte als een opengevouwen exemplaar. Wel zo handig om uit te delen of mee te geven aan mensen. Met de keuze uit de verschillende formaten en de maar liefst 14 papiersoorten, stelt u eenvoudig de folder samen die bij u past. Van 90 grams lasergeschikt tot 350 grams mat mc, en alles wat daar tussen zit: het is allemaal mogelijk. Goed om te weten is dat het bestelde formaat het gesloten formaat van de folder is. Bestelt u bijvoorbeeld een A5 folder met een 6-zijdige zigzagvouw, dan zal het gesloten formaat 14,8 x 21 cm en het geopende formaat 44,4 x 21 cm.

Offset folders en digitale folders

Om een drieluik folder te maken worden twee verschillende drukmethodes gebruikt: digitale print of offset druk. Wanneer u een grote oplage besteld, dan zal deze offset gedrukt worden. Het offset drukken is gebaseerd op gecombineerd drukwerk waarbij meerdere opdrachten op één drukplaat worden ingedeeld. Door opdrachten te combineren is de prijs voor grote oplages erg voordelige. De kleinere oplages worden digitaal gedrukt. Voor een digitale druk worden de opdrachten per opdracht geprint. Het voordeel is dat hierbij niet vastzit aan vaste staffels, maar ook uw eigen aantal kunt kiezen. Dat kan al vanaf 1 stuk!

Drieluik folder maken en ontwerpen

U bepaalt helemaal zelf wat wij op de drieluik folder drukken. Heeft u zelf al een geschikt ontwerp gemaakt? Dan kunt u deze heel eenvoudig uploaden tijdens het bestelproces. Maar ook als u nog geen ontwerp heeft, kunt u uw eigen folder ontwerpen. Hiervoor kunt u gebruik maken van ons gratis online ontwerpprogramma. U hoeft hiervoor geen uitgebreide grafische kennis of vaardigheden te hebben. Zo kan iedereen eenvoudig een eigen folder maken!

Heeft u niet genoeg aan een drieluik? Bij Reclameland laat u ook eenvoudig brochures drukken. Dit is een boekvorm en bestaat dus uit meerdere pagina's, zodat u nog meer informatie kunt delen.

Verschillende folder papiersoorten

Van 80 tot 350 grams, van het populaire 135 grams glans mc tot recyclingpapier en van gestreken tot ongestreken papier, wij hebben het allemaal. Uiteraard kiest u op welk papiersoort wij uw drieluik folder drukken.

Een groot onderscheid in papier is tussen 'gestreken' en 'ongestreken' papier:

  • Gestreken papier voelt glad aan.
  • Ongestreken papier voelt ruw aan.

In het onderstaande overzicht kunt u zien welke papiersoorten u kunt kiezen:

Gewicht Glans Mat Recycling FSC
80 grams
100 grams
135 grams
170 grams
250 grams
300 grams
350 grams

Handig om te weten:

  • De meeste klanten kiezen gestreken papier.
  • Offset gedrukt recyclingpapier is ongestreken, dus voelt ruw aan.

Folder drukken met ronde hoeken en andere afwerkingen

Natuurlijk kunnen wij uw bedrukte drieluik folders verder afwerken. Zo kunnen we uw drukwerk enorm laten glanzen met UV lak hoogglans. Tijdens het kiezen van een product, kunt u vele verschillende afwerkmogelijkheden kiezen. We hebben verdere bewerkingen als:

  • UV lak hoogglans aanbrengen, voor zeer opvallende folders die enorm glanzen.
  • Folders bundelen, per 100, 250, 500 of 1.000 stuks. Ideaal voor verspreiders.