0 producten € 0,00

Spot uv: glans geven aan drukwerk

Bent u op zoek naar een manier om net even anders te zijn dan de rest en daarmee extra op te vallen? Zoek niet verder, dan is spot UV echt iets voor u! Laat teksten, logo’s of wat het is dat u wilt uitlichten extra glanzen en mensen kunnen bijna niet meer om u heen. Op deze pagina leest u alles over deze luxe afwerking en hoe deze te bestellen is.

Wat is spot UV?

Spot UV is een glanzende laag die op een gedeelte van het drukwerk wordt toegepast en hierdoor extra in het oog springt. Dit kan een logo zijn, een tekst of iets anders, dat bepaalt u namelijk helemaal zelf. Om het contrast tussen de spot UV en de rest van het drukwerk nog groter te maken, wordt het papier eerst voorzien van een dubbelzijdig mat laminaat. De door u geselecteerde elementen worden vervolgens voorzien van de spot UV en vallen dus nog meer op.

U zou spot UV ook kunnen kennen als spotlak of spotvernis.

Papiersoorten voor spot UV

Er zijn verschillende papiersoorten waar het spot UV kan worden aangebracht. Dit zijn:

  • 300 grams natuurkarton wit
  • 300 grams biotop
  • 300 grams ansichtkaartenkarton
  • 350 grams mat mc
  • 350 grams Tintoretto Gesso

Het zijn stuk voor stuk stevige en dikke papiersoorten die zorgen voor een luxe uitstraling. De afwerking met spot UV inclusief het mat laminaat wordt op één zijde aangebracht. De achterkant wordt voorzien van hetzelfde laminaat als de voorkant en is goed beschrijfbaar met zowel pen als potlood.

Hoe komt het spot UV op mijn drukwerk?

De spot UV bestelt u in combinatie met ons digitale drukwerk. Dit heeft als groot voordeel dat u ook kleine oplages met deze luxe afwerking goedkoop kunt bestellen. Vroeger werd dit vaak gedaan op basis van zeefdruk en waren alleen grote oplages mogelijk. Maar bij Reclameland laat u het spot UV met dezelfde hoge kwaliteit ook drukken in kleine oplages, al vanaf 25 stuks.

Voor het op de juiste manier drukken van spot UV is het belangrijk dat u uw drukbestand op de juiste manier opmaakt. Hoe u dat doet, leest u in deze handleiding.

Het drukken zelf doen wij in drie verschillende stappen, om zo tot het mooiste eindresultaat te komen. Allereerst wordt uw ontwerp ‘gewoon’ gedrukt, zonder spot UV. Vervolgens wordt deze aan beide zijdes met mat laminaat afgewerkt. Het laminaat zorgt voor extra contrast tussen de uitgelichte elementen en de achtergrond. Daarnaast biedt het ook nog eens bescherming aan zowel de print als het materiaal. De laatste stap is het aanbrengen van de spot UV op de gedeelten die u heeft aangegeven in het drukbestand. Hierna is het drukwerk klaar om eventueel verder afgewerkt en verstuurd te worden.

Spot UV drukwerk bestellen

Het drukwerk met spot UV bestellen is heel eenvoudig. Ga naar één van de producten die op deze pagina staat, selecteer de gewenste opties en kies een materiaalsoort dat besteld kan worden in combinatie met deze afwerking. Bij de laatste stap, 'Kies een afwerking', kiest u vervolgens voor de optie 'Enkelzijdig spot UV'.