0 producten € 0,00
a6 kaart

A6 kaarten drukken en maken

a6 kaarten drukken

Kaarten laten drukken kan in allerlei soorten en maten. Het meest bekende formaat is het A6 formaat, ook wel ansichtkaarten formaat genoemd. De afmeting van een A6 kaart is 10,5 x 14,8 cm en past daarmee exact vier keer in een A4 formaat. De ansichtkaarten die bij boekwinkels of supermarkten verkocht worden zijn ook vaak op het A6 formaat. Naast de gevouwen en de ongevouwen A6 ansicht- en wenskaarten zijn er nog producten die u onder A6 kaarten kunt vinden. Wat dacht u bijvoorbeeld van menukaarten op A6 formaat? Een handzaam formaat en dus eenvoudig mee te nemen. Ideaal! En ook A6 entreekaarten zijn door het compacte formaat erg praktisch om te gebruiken bij evenementen.

Voor het versturen van A6 kaarten kunt u gebruik maken van onze bedrukte of onbedrukte A6 enveloppen.

Offset en digitaal A6 kaarten bestellen

Bij Reclameland maken wij gebruik van verschillende druktechnieken. Twee van deze druktechnieken zijn het offset drukken en het digitaal drukken. Bij het offset A6 kaarten drukken worden verschillende orders op een grote drukplaat gecombineerd. Via deze drukplaat wordt een groot vel gedrukt, waarna de afzonderlijke bestellingen op maat worden gesneden. Dit gecombineerde drukwerk is geschikt voor grote oplages. Door het combineren kunnen grote orders snel en voordelig gedrukt worden. Het digitaal drukken is vooral geschikt voor kleinere oplages. Bij het digitaal A6 kaarten drukken worden de verschillende orders afzonderlijk van elkaar geproduceerd. Het grote voordeel hiervan is dat u niet vastzit aan vaste aantallen, maar uw eigen aantal kunt bestellen. Zelfs al vanaf 1 stuk. De kwaliteit van beide druktechnieken is nagenoeg gelijk aan elkaar.


A6 kaart maken en ontwerpen

Voor uw A6 kaarten levert u uw eigen ontwerp aan. U bepaalt dus helemaal zelf hoe uw kaart eruit komt te zien. Het opmaken van het digitale drukbestand kan in een opmaakprogramma zoals bijvoorbeeld InDesign. Heeft u niet de beschikking over een geschikt opmaakprogramma? Dan kunt u helemaal gratis gebruik maken van onze online ontwerptool. Via deze tool voegt u heel eenvoudig uw eigen teksten, logo’s, afbeeldingen en foto’s toe. Op die manier ontwerp u op een eenvoudige manier uw eigen A6 kaart.

Verschillende kaarten papiersoorten

Van 80 tot 350 grams, van het populaire 135 grams glans mc tot recyclingpapier en van gestreken tot ongestreken papier, wij hebben het allemaal. Uiteraard kiest u op welk papiersoort wij gaan drukken.

Een groot onderscheid in papier is tussen 'gestreken' en 'ongestreken' papier:

  • Gestreken papier voelt glad aan.
  • Ongestreken papier voelt ruw aan.

In het onderstaande overzicht kunt u zien welke papiersoorten u kunt kiezen:

Gewicht Glans Mat Recycling FSC
80 grams
100 grams
135 grams
170 grams
250 grams
300 grams
350 grams

Handig om te weten:

  • De meeste klanten kiezen gestreken papier.
  • Offset gedrukt recyclingpapier is ongestreken, dus voelt ruw aan.

A6 kaarten met ronde hoeken en andere afwerkingen

Natuurlijk kunnen wij uw bedrukte A6 kaarten verder afwerken. Zo kunnen we uw drukwerk enorm laten glanzen met UV lak hoogglans. Tijdens het kiezen van een product, kunt u vele verschillende afwerkmogelijkheden kiezen. We hebben verdere bewerkingen als:

  • UV lak hoogglans aanbrengen, voor zeer opvallende kaarten die extra glanzend zijn.
  • Voorzien van 2 of 4 boorgaten, met een radius van 5 mm, makkelijk voor in multomappen.
  • Afscheurstrook aanbrengen, handig voor het gebruiken als entreekaarten.
  • Voorzien van ronde hoeken, met een 7 mm radius, voor een exclusieve uitstraling.
  • Kaarten bundelen, per 100, 250, 500 of 1.000 stuks. Ideaal voor verspreiders.