0 producten € 0,00
b1 formaat

B1 formaat: wat is het en wat zijn de afmetingen?

Een B1 formaat valt onder de B standaard voor formaten. De officiële afmeting van 70,7 x 100 cm (of 707 x 1000 mm) wordt vaak afgerond naar 70 x 100 cm (of 700 x 1000 mm). Het hanteren van standaarden in formaten, bijvoorbeeld een A of B formaat, zorgt voor veel gemak voor zowel de besteller als de producen. Deze standaarden worden in de regel namelijk wereldwijd gehanteerd en zullen dus bij verschillende aanbieders en producenten gelijk aan elkaar zijn.

Wat is formaat B1?

Vanwege het grote formaat en oppervlakte wordt een B1 formaat veelal gebruikt voor posters. Van informatieve plattegronden tot reclame uitingen, de mogelijkheden zijn enorm. En met het grote formaat weet u zeker dat het zal opvallen. Naast een B1 formaat poster bieden wij ook stoepborden en kliklijsten met dit formaat aan. Fijn om te weten, is dat wij bij deze producten al rekening houden met het passen van een B1 formaat. Dat wil zeggen dat een B1 stoepbord net iets groter is, zodat de inhoud netjes op B1 formaat zal passen.

Producten op B1 formaat afdrukken

Uiteindelijk zijn er veel meer producten op B1 formaat beschikbaar bij Reclameland! Wij bieden bij de meeste producten namelijk ook aan om deze met een eigen maat te bestellen. Zo kunt u van plaatmaterialen tot spandoeken allemaal bestellen met een B1 formaat.

Populaire B1 producten

Dit zijn de populairste producten op het B1 formaat:


Gewicht van een B1 formaat

Een B1 formaat heeft geen standaard gewicht. Dat is omdat er verschillende materiaalsoorten zijn, met verschillende gewichten. Een gewicht van een B1 formaat is, net als het gewicht voor elk rechthoekig of vierkant product, echter eenvoudig te berekenen. Eerst zal het oppervlakte berekend moeten worden. Hiervoor geldt breedte x hoogte (b x h) in meters. Voor een B1 formaat is dit dus 0,7 x 1 meter. Na het vermenigvuldigen met het gewicht van het materiaal, heeft u het gewicht in kilogram berekend. In dit geval zullen wij het gewicht aanhouden van ons 180 grams mat mc. De rekensom in het kort wordt: 0,7 x 1 x 0,180 (breedte x hoogte x materiaal gewicht) = 0,126 kilogram ofwel 126 gram.

Tip: Geen zin om te rekenen? Wij hebben een handige calculator beschikbaar, waarmee niet alleen papiergewichten berekend kunnen worden.

Wat zijn B formaten precies?

De meeste mensen zullen bekend zijn met verschillende A formaten. Bijvoorbeeld een A4 formaat papier zoals deze in de meeste printers thuis of op kantoor zal zitten. Toch zijn er veel meer verschillende formaten dan de welbekende A formaten, waaronder ook de B formaten. De A of B in de naam van het formaat geeft de standaard aan. Een logische opbouw zorgt ervoor dat formaten overzichtelijk zijn. Bij zowel een A als B formaat wordt het specifieke formaat aangegeven door middel van een getal. Bijvoorbeeld de 4 in A4, welke een formaat van 21 x 29,7 cm aanduidt.

Afmeting B1 formaat

A en B formaten zijn rechthoeken in dezelfde verhoudingen. Deze verhouding is zo uitgedacht, dat het opvolgend formaat precies de helft is. Als u een A4 formaat door het midden snijdt en het oppervlakte halveert, dan krijgt u een A5 formaat. Zo ook met een B formaat. Als u bijvoorbeeld een B1 formaat door het midden snijdt en het oppervlakte halveert, krijgt u het opvolgende B2 formaat. Hierbij geldt dus: hoe hoger het getal na de standaard, hoe kleiner het uiteindelijke formaat.

Het verschil tussen een A en B formaat is het aantal centimeters (of millimeters) waarmee het formaat begint. Een A0 formaat is 118,9 x 84,1 cm of 1189 x 841 mm. Een B0 formaat is echter 100 x 141,4 cm of 1000 x 1414 mm. Het begin formaat van de B standaard is dus groter dan de standaard voor A formaten.