0 producten € 0,00
brochure formaat

Brochure formaat: alle brochure afmetingen

De brochure - of ook wel magazine genoemd - is niet meer weg te denken. Ook niet zo gek, want een brochure kun je op ontzettend veel verschillende manieren inzetten. Allereerst natuurlijk op een ‘normaal’ brochure formaat. Maar wat dacht je bijvoorbeeld van programmaboekjes, een productcatalogus of fotoboek. Bij de brochures kunt u - doordat u beschikt over meerdere pagina’s - flink uitpakken aan het aantal foto’s en afbeeldingen en de hoeveelheid informatie. Een folder of een flyer om relatief kort te informeren en vervolgens in een brochures dieper ergens op in te gaan. Een perfecte manier om de lezer te informeren of te entertainen of met welk doel u uw brochures wilt inzetten. Eén ding is zeker: met een brochure laten drukken bereikt u uw klanten!

Eigen formaat brochure drukken

Ieder brochure formaat die u bij Reclameland bestelt, stelt u eenvoudig naar uw eigen wensen samen. Zo kunt u voor het binnenwerk kiezen uit maar liefst 17 verschillende papiersoorten. Voor de cover - voor- en achterkant - kan eventueel een ander en zwaarder papiersoort gekozen worden. Op die manier krijgt uw brochure extra stevigheid en een luxe uitstraling. De meest gekozen formaten voor de brochures zijn het A6 formaat, het A5 formaat en het A4 formaat brochures. Staat uw formaat er niet tussen? Kies dan voor de optie 'Eigen maat'. Hier voert u zelf het formaat in waar u naar op zoek bent. Let op: het formaat dat u selecteert is het formaat van het gesloten (dichtgevouwen) brochure. Een A4 brochure formaat is bijvoorbeeld een dubbelgvouwen A3 formaat.


Afwerking brochure

Ieder brochure formaat kan op verschillende manieren afgewerkt/gebonden worden. De meest gekozen optie hierbij is het afwerken met een nietje. De spreads worden hierbij in de vouw met twee nietjes bijgehouden.

Een andere optie is het lijmen in de rug. Deze brochures zijn te vergelijken met softcover boeken. Er geldt voor deze brochure een minimaal aantal pagina’s. Dit om te zorgen voor een stevige binding in de rug. Bij zowel de geniete brochures als de gelijmde versie worden het aantal pagina’s per vier gerekend.

Als laatste is er nog de optie om uw brochures af te werken met een spiraalbinding. Met een spiraalbinding wordt op een minimale afstand vanaf de rand een spiraal aangebracht. Het grote voordeel van de spiraalbinding is dat de pagina’s volledig omgeslagen kunnen worden. Omdat bij deze methode geen spreads gebruikt worden, worden hierbij het aantal pagina’s per 2 berekend.

Grote en kleine oplage brochures

De brochures kunnen op twee verschillende manieren gedrukt worden. Voor de kleine oplages gebeurt dit via één van onze digitale drukpersen. Het digitale drukwerk is al vanaf één stuk te bestellen. Bent u op zoek naar een grotere oplage? Dan zal dit via één van de offset persen gedrukt worden. Bij het offset drukken wordt gebruik gemaakt van gecombineerd drukwerk. Met andere woorden: meerdere orders tegelijkertijd op één drukplaat. Zo kunnen wij snel, efficiënt en ook nog eens zeer voordelig grote oplages drukken.