0 producten € 0,00
a4 kaart

A4 kaart maken en laten drukken

a4 kaart maken

Bent u op zoek naar goedkope A4 kaarten? Het A4 formaat is met de afmeting 29,7 x 21 cm het bekendste en meest gebruikte formaat voor veel drukwerk. De A4 kaarten worden dan ook voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Zo blijft het een populair formaat als het gaat om ansichtkaarten. Door het een groter formaat is dan de standaard ansichtkaarten, valt een A4 kaart veel meer op. Ideaal dus om iemand een persoonlijke boodschap te sturen, beterschap te wensen of uit te nodigen voor een feest.

Niet alleen als ansichtkaart wordt er vaak voor A4 gekozen, ook voor een menukaart is het een ideaal formaat. Ruimte genoeg om de verschillenden dranken en gerechten te belichten. En tegelijkertijd nog wel handzaam en prettig in gebruik. Naast een enkele A4 kaart, kunt u ook kiezen voor een gevouwen A4 kaart. Dat is in dit geval een A3 formaat met een enkele vouw gevouwen naar A4.

Wilt u de A4 kaart versturen? Kijk dan eens bij onze bijpassende A4 enveloppen.

Kaart maken op A4 formaat

Wilt u een kaart maken op A4 formaat? Bij Reclameland maken wij gebruik van verschillende druktechnieken. Twee van deze druktechnieken zijn het offset drukken en het digitaal drukken. Bij het offset drukken worden verschillende orders op een grote drukplaat gecombineerd. Via deze drukplaat wordt een groot vel gedrukt, waarna de afzonderlijke bestellingen op maat worden gesneden. Dit gecombineerde drukwerk is geschikt voor grote oplages. Door het combineren kunnen grote orders snel en voordelig gedrukt worden. Het digitaal drukken is vooral geschikt voor kleinere oplages. Bij het digitaal drukken worden de verschillende orders afzonderlijk van elkaar geproduceerd. Het grote voordeel hiervan is dat u niet vastzit aan vaste aantallen, maar uw eigen aantal kunt bestellen. Zelfs al vanaf 1 stuk. De kwaliteit van beide druktechnieken is nagenoeg gelijk aan elkaar.


A4 kaart maken en ontwerpen

Voor de A4 kaart levert u uw eigen ontwerp aan. U bepaalt dus helemaal zelf hoe uw kaart eruit komt te zien. Het opmaken van het digitale drukbestand kan in een opmaakprogramma zoals bijvoorbeeld InDesign. Heeft u niet de beschikking over een geschikt opmaakprogramma? Dan kunt u helemaal gratis gebruik maken van onze online ontwerptool. Via deze tool voegt u heel eenvoudig uw eigen teksten, logo’s, afbeeldingen en foto’s toe. Op die manier ontwerpt u op een eenvoudige manier uw eigen A4 kaart.

Verschillende kaarten papiersoorten

Van 80 tot 350 grams, van het populaire 135 grams glans mc tot recyclingpapier en van gestreken tot ongestreken papier, wij hebben het allemaal. Uiteraard kiest u op welk papiersoort wij gaan drukken.

Een groot onderscheid in papier is tussen 'gestreken' en 'ongestreken' papier:

  • Gestreken papier voelt glad aan.
  • Ongestreken papier voelt ruw aan.

In het onderstaande overzicht kunt u zien welke papiersoorten u kunt kiezen:

Gewicht Glans Mat Recycling FSC
80 grams
100 grams
135 grams
170 grams
250 grams
300 grams
350 grams

Handig om te weten:

  • De meeste klanten kiezen gestreken papier.
  • Offset gedrukt recyclingpapier is ongestreken, dus voelt ruw aan.

A4 kaarten met ronde hoeken en andere afwerkingen

Natuurlijk kunnen wij uw bedrukte A4 kaarten verder afwerken. Zo kunnen we uw drukwerk enorm laten glanzen met UV lak hoogglans. Tijdens het kiezen van een product, kunt u vele verschillende afwerkmogelijkheden kiezen. We hebben verdere bewerkingen als:

  • UV lak hoogglans aanbrengen, voor zeer opvallende kaarten die extra glanzend zijn.
  • Voorzien van 2 of 4 boorgaten, met een radius van 5 mm, makkelijk voor in multomappen.
  • Afscheurstrook aanbrengen, handig voor het gebruiken als entreekaarten.
  • Voorzien van ronde hoeken, met een 7 mm radius, voor een exclusieve uitstraling.
  • Kaarten bundelen, per 100, 250, 500 of 1.000 stuks. Ideaal voor verspreiders.