0 producten € 0,00

A4 enveloppen bedrukken en bestellen

Voor het bedrukken van de kleine en grote A4 enveloppen kunt u uiteraard zelf uw uiting kiezen. Uw bedrijfslogo, een campagne uiting of een slogan, alles kan!

 • Full colour, PMS of onbedrukt
 • Gom- of striplocksluiting
 • Gratis verzending

Bekijk voor andere formaten al onze enveloppen.

A4 enveloppen bedrukken

Kies een formaat envelop:

Kies hier het eindformaat van uw envelop.

Kies een venster:

Kies een envelop sluitwijze:

Kies hier de manier waarop u de envelop wilt dichtplakken.

Kies een bedrukking:

Kies hier uw type bedrukking.

Kies een enveloppen papiersoort:

Om de prijs te zien, selecteer eerst alle eigenschappen.

Goedkope A4 enveloppen bedrukken

a4 enveloppen bestellen

Er zijn verschillende manieren om uw A4 document te versturen. De twee meest voorkomende opties zijn ongevouwen als compleet A4 of 1 slag dubbel gevouwen tot A5. Wilt u uw A4 documenten ongevouwen versturen, dan is een EA4 of een C4 envelop de beste optie. Beide enveloppen zijn iets groter dan een A4-formaat en hiermee ideaal voor het versturen van bijvoorbeeld standaard formaat brieven, facturen of andere documenten. De EA4 envelop is hierbij geschikt om maximaal enkele losse volle te versturen. De C4 is iets groter en hier kunnen dus meerdere vellen of dikkere documenten in verstuurd worden. Is het vouwen naar een A5 formaat geen probleem? Dan zijn de EA5 en C5 goede opties. Hierbij geldt hetzelfde: de EA5 envelop is geschikt voor enkele vellen en de C5 voor meerdere vellen.

Ook op zoek naar inhoud voor de A4 envelop? Kijk dan eens bij bijvoorbeeld ons briefpapier.

Gratis verzending voor al ons drukwerk.

Eenvoudig A4 enveloppen kopen

A4 enveloppen bedrukken en bestellen met uw eigen logo of opdruk gaat bij Reclameland heel eenvoudig. U selecteert stapsgewijs de verschillende opties voor uw A4 envelop. Heeft u uw envelop samengesteld? Dan kunt u uw eigen ontwerp uploaden. Of, als u nog geen eigen ontwerp heeft, een ontwerp maken in de gratis ontwerptool. Bestelling geplaatst? Dan kunnen wij zelfs de volgende werkdag al leveren. Zo weet u in ieder geval zeker dat u niet lang zonder enveloppen hoeft te zitten.

PMS enveloppen

Voor de bedrukte A4 enveloppen maken wij gebruik van 3 verschillende drukmethodes: digitaal, offset en PMS. De eerste twee opties zijn op basis van full colour en worden gebruikt voor zowel kleine (digitale druk) als grote oplages (offset). Kiest u voor PMS-drukwerk? Dan zijn de kleuren iedere drukgang gelijk aan elkaar. De goedkope A4 enveloppen die u vandaag bestelt zullen dezelfde kleuren hebben als de enveloppen die u over een maand besteld. Bij full colour drukwerk kunnen altijd minimale verschillen ontstaan in kleuren. Zo is PMS drukken een eenvoudig manier om er zeker van te zijn dat uw huisstijldrukwerk gelijk aan elkaar is.

Tips bij het opmaken

 • Plaats logo's, tekst en afbeeldingen niet te dicht bij de randen van de envelop.
 • Houd er in het ontwerp rekening mee dat rechtsboven voldoende ruimte vrij blijft voor eventuele frankering van de enveloppen.
 • Specifieke informatie over maten en vensterstanden vindt u in de werktekeningen bij de gekozen envelop.

Digitale enveloppen

 • 2 mm rondom venster onbedrukt
 • 5 mm rondom envelop onbedrukt
 • Aflopend bedrukken niet mogelijk

Offset enveloppen

 • 2 mm rondom venster onbedrukt
 • 10 mm grijperswit
 • Aflopend bedrukken mogelijk

Formaten enveloppen

De enveloppen zijn in veel verschillende formaten te bestellen. De formaten zijn gebaseerd op de meest voorkomende formaten papier dat in die enveloppen worden gestoken. Om er voor te zorgen dat de inhoud gemakkelijk in de envelop gestoken kan worden, is de envelop iets groter dan de standaard papierformaten. In de tabel vindt u een overzicht van de exacte formaten per envelop, de beschikbare sluiting(en) en de materialen waaruit gekozen kan worden. Welk formaat envelop kiest u?

Striplock Gom Materiaal
C4 formaat
A3 formaat
A4 formaat
120 grams wit
120 grams biotop
C5 formaat
A5 formaat
90 grams wit
90 grams biotop
C6 formaat
A6 formaat
80 grams wit
C5/6 80 grams wit
EA4 formaat
A3 formaat
A4 formaat
120 grams wit
EA5 formaat
A5 formaat
90 grams wit
90 grams biotop
EA5/6 formaat 80 grams wit

Striplocksluiting

Bij een striplocksluiting zit er een plaklaag op de sluitklep van de envelop. Door de beschermstrip eraf te trekken komt de plaklaag tevoorschijn en kunt u de envelop sluiten.

Gomsluiting

Gomsluiting is de traditionele manier van sluiten. Hier maakt u de rand van de sluitklep vochtig en vervolgens kunt u de envelop sluiten. In het geval van machinale verwerking bij het vullen van enveloppen is gomsluiting vaak de enige optie.

Enveloppen met venster

Enveloppen met venster

Het venster van de envelop heeft rechte hoeken waarbij u de plaats, links of rechts, zelf bepaalt. De binnenzijde van alle enveloppen, uitgezonderd biotop, zijn effen grijs.

Handige informatie

Belangrijk om te weten:

 • De binnendruk van de A4 enveloppen is lichtgrijs.
 • Bij volvlak bedrukkingen kunnen de zijplaknaden van de envelop licht zichtbaar worden. Dit is niet te voorkomen.
 • De meeste enveloppen kunnen aan de hand van een kleurmodel bedrukt worden. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.
zakelijk drukwerk

Meer zakelijk drukwerk

We bieden veel meer zakelijk drukwerk aan. Zo kunt u de huisstijl van uw bedrijf helemaal voorzien of uitbreiden van een nieuwe 'look & feel'. Bijvoorbeeld: