0 producten € 0,00

C6 envelop bedrukken en bestellen

Een C6 formaat envelop bedrukken we naar wens met uw eigen afbeelding. Dat doen we razendsnel op de beste drukpersen, zodat u snel uw post weer kunt versturen!

 • Bedrukt of onbedrukt
 • Spoedlevering mogelijk
 • Gratis verzending

Bekijk voor andere formaten al onze enveloppen.

c6 envelop bedrukken

Kies een formaat envelop:

Kies hier het eindformaat van uw envelop.

Kies een venster:

Kies een envelop sluitwijze:

Kies hier de manier waarop u de envelop wilt dichtplakken.

Kies een bedrukking:

Kies hier uw type bedrukking.

Kies een enveloppen papiersoort:

Om de prijs te zien, selecteer eerst alle eigenschappen.

Goedkope C6 formaat envelop

c6 enveloppen drukken

Onder particulieren misschien wel de meest gebruikte envelop: de C6 formaat envelop. De envelop die bij uitstek geschikt is voor het versturen van onder andere ansicht- en wenskaarten, verjaardagskaarten of kerstkaarten. Het formaat van de envelop is geschikt om A6 formaten te versturen. Dit kan een A6 kaart zijn, maar ook net zo goed een dubbelgevouwen A5 formaat. Het C6 formaat is iets ruimer dan een A6, dus ook dikkere papiersoorten kunnen prima verstuurd worden in deze envelop. De envelop is standaard voorzien van een gomsluiting. Door de sluiting licht vochtig te maken kan deze dichtgeplakt worden. Door het relatief kleine formaat van deze envelop zit er geen venster in de envelop. Zo blijft er voldoende ruimte over voor uw eigen ontwerp.

Ook op zoek naar inhoud voor de C6 envelop? Kijk dan eens bij bijvoorbeeld onze ansicht- of wenskaarten.

Gratis verzending voor al ons drukwerk.

Eenvoudig C6 enveloppen bestellen

Het bestellen van de bedrukte C6 enveloppen gaat bij Reclameland heel eenvoudig. U selecteert stapsgewijs de verschillende opties voor uw C6 envelop. Heeft u uw envelop samengesteld? Dan kunt u uw eigen ontwerp uploaden. Of, als u nog geen eigen ontwerp heeft, een ontwerp maken in de gratis ontwerptool. Bestelling in spoed geplaatst? Dan kunnen wij zelfs al de volgende werkdag leveren. Zo weet u in ieder geval zeker dat u niet lang zonder enveloppen hoeft te zitten.

PMS C6 enveloppen

Voor de C6 formaat enveloppen maken wij gebruik van 3 verschillende drukmethodes: digitaal, offset en PMS. De eerste twee opties zijn op basis van full colour en worden gebruikt voor zowel kleine (digitale druk) als grote oplages (offset). Kiest u voor PMS-drukwerk? Dan zijn de kleuren iedere drukgang gelijk aan elkaar. De C6 enveloppen die u vandaag bestelt zullen dezelfde kleuren hebben als de enveloppen die u over een maand bestelt. Bij full colour drukwerk kunnen altijd minimale verschillen ontstaan in kleuren. Zo is PMS drukken een eenvoudig manier om er zeker van te zijn dat uw huisstijldrukwerk gelijk aan elkaar is.

Tips bij het opmaken

 • Plaats logo's, tekst en afbeeldingen niet te dicht bij de randen van de C6 formaat envelop.
 • Houd er in het ontwerp rekening mee dat rechtsboven voldoende ruimte vrij blijft voor eventuele frankering van de enveloppen.
 • Specifieke informatie over maten en vensterstanden vindt u in de werktekeningen bij de gekozen envelop.
c6 formaat envelop

Digitale enveloppen

 • 2 mm rondom venster onbedrukt
 • 5 mm rondom envelop onbedrukt
 • Aflopend bedrukken niet mogelijk
c6 envelop bestellen

Offset enveloppen

 • 2 mm rondom venster onbedrukt
 • 10 mm grijperswit
 • Aflopend bedrukken mogelijk

Formaten enveloppen

De enveloppen zijn in veel verschillende formaten te bestellen. De formaten zijn gebaseerd op de meest voorkomende formaten papier dat in die enveloppen worden gestoken. Om er voor te zorgen dat de inhoud gemakkelijk in de envelop gestoken kan worden, is de envelop iets groter dan de standaard papierformaten. In de tabel vindt u een overzicht van de exacte formaten per envelop, de beschikbare sluiting(en) en de materialen waaruit gekozen kan worden. Welk formaat envelop kiest u?

Striplock Gom Materiaal
C4 formaat
A3 formaat
A4 formaat
120 grams wit
120 grams biotop
C5 formaat
A5 formaat
90 grams wit
90 grams biotop
C6 formaat
A6 formaat
80 grams wit
C5/6 80 grams wit
EA4 formaat
A3 formaat
A4 formaat
120 grams wit
EA5 formaat
A5 formaat
90 grams wit
90 grams biotop
EA5/6 formaat 80 grams wit

Sluitwijze van enveloppen

Voor het bedrukken van uw C6 enveloppen kunt u kiezen uit verschillende sluitwijzes. Een striplocksluiting is zelfklevend en een gomsluiting natklevend. Een gomsluiting is vaak verplicht als u de enveloppen machinaal wilt vullen.

Striplocksluiting

Bij een striplocksluiting zit er een plaklaag op de sluitklep van de envelop. Door de beschermstrip eraf te trekken komt de plaklaag tevoorschijn en kunt u de envelop sluiten.

Gomsluiting

Gomsluiting is de traditionele manier van sluiten. Hier maakt u de rand van de sluitklep vochtig en vervolgens kunt u de envelop sluiten. In het geval van machinale verwerking bij het vullen van enveloppen is gomsluiting vaak de enige optie.

Enveloppen met venster

Enveloppen met venster

Het venster van de envelop heeft rechte hoeken waarbij u de plaats, links of rechts, zelf bepaalt. De binnenzijde van alle enveloppen, uitgezonderd biotop, zijn effen grijs.

Handige informatie

Belangrijk om te weten:

 • De binnendruk van de C6 enveloppen is lichtgrijs.
 • Bij volvlak bedrukkingen kunnen de zijplaknaden van de envelop licht zichtbaar worden. Dit is niet te voorkomen.
 • De meeste enveloppen kunnen aan de hand van een kleurmodel bedrukt worden. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.
zakelijk drukwerk

Meer zakelijk drukwerk

We bieden veel meer zakelijk drukwerk aan. Zo kunt u de huisstijl van uw bedrijf helemaal voorzien of uitbreiden van een nieuwe 'look & feel'. Bijvoorbeeld: