0 producten € 0,00
drukwerk stansen

Drukwerk stansen

Het drukwerk dat wij maken is al heel erg persoonlijk. Wij drukken immers alleen dat wat u aanlevert. Gestanst drukwerk doet daar nog net even een schepje bovenop. Drukwerk stansen is niets minder dan drukwerk in een unieke vorm ‘snijden’. De stans zelf is een grote houten plaat met aan 1 zijde een mes in bijna iedere denkbare vorm. Door dit mes op een stapel papier te drukken krijgt het drukwerk de unieke vorm. Kijk voor een andere nabewerking ook op onze contour gesneden pagina.

Er zijn verschillende producten bij Reclameland die standaard al gestanst worden. Denk aan bijvoorbeeld de offertemappen of de gondeldoosjes. Maar u kunt ook uw eigen stans laten maken! Flyers in iedere denkbare vorm, speciale verpakkingen of doosjes of unieke visitekaartjes: het kan allemaal! Alle papiersoorten kunnen wij tot het formaat 600 x 460 mm stansen. Is het drukwerk dat u wilt stansen groter dan dit formaat? Neem contact met ons op en wij zoeken de mogelijkheden graag voor u uit.

Stansvormen

Reclameland heeft een aantal standaard stansvormen, zodat u daar geen kosten voor het stansmes voor hoeft te maken. De standaard vormen zijn:

Formaat Werktekening
10,2 cm x 28,0 cm
20,3 cm x 28,0 cm

Ongevouwen
Gevouwen

6 x 14,6 cm

Flessenhanger

19,0 cm x 28,5 cm
19,0 cm x 19,0 cm

Standaard
Premium

7,0 cm x 37,0 cm

Kofferlabel

A4 21,0 cm x 29,7 cm
A5 14,8 cm x 21,0 cm

A4 1 mm
A4 5 mm

4,8 cm x 7,0 cm
9,5 cm x 14,5 cm

4,8 cm x 7,0 cm
9,5 cm x 14,5 cm

4,5 cm doorsnede
9,5 cm doorsnede
14,0 cm doorsnede

4,5 cm
9,5 cm
14,0 cm

Stans instructies

Download de opmaakinstructies voor het aanleveren van bestanden voor gestanst drukwerk.

Stans bestellen

Een stans kan niet standaard via de website besteld worden. Wilt u uw eigen stans laten maken? Neem dan contact met ons op. Op basis van uw wensen kunnen wij een offerte op maat maken. Inclusief de kosten voor het maken van de stans, het stansen zelf en het drukwerk zelf. Om u snel te kunnen helpen ontvangen wij graag het te bestellen product + oplage en een vector PDF-bestand met het ontwerp voor het stansmes. Instructies voor het opmaken van het PDF-bestand vindt u terug in deze instructie. Het uiteindelijk drukwerk is nog niet nodig voor een prijsopgave. Deze kan bij de uiteindelijke bestelling geupload worden.

Doordat de prijsopgave per aanvraag bekeken wordt, kan het iets langer duren voor u een volledige offerte heeft. Ook in productieproces kunt u rekening houden met enkele werkdagen extra.

Wat kost drukwerk stansen?

De kosten van het maken van een stans worden per aanvraag bekeken. Een richtprijs voor het maken van een stans is € 200,-. De stans wordt gearchiveerd en kan voor een volgende opdracht weer gebruikt worden. Dit bedrag is dus eenmalig.

Voor het stansen zelf zijn de kosten voor de eerste 1.000 stuks € 75,- en per 1.000 stuks daar bovenop €50,-. Bijvoorbeeld: stansen van 5.000 flyers kost € 75,- + 4x € 50,- = € 275,-. Deze kosten zullen bij iedere bestelling van gestanst drukwerk terugkomen. Uitzondering zijn uiteraard de producten die wij standaard aanbieden op de website. Daarvoor geldt de prijs op de productpagina.

De kosten voor het stansen van uw eigen stansvorm zijn:

Omschrijving Kosten
Eigen stansvorm laten maken Vanaf € 200,-*
Stansen eerste 1.000 ex € 75,-*
Meerprijs 1.000 ex € 50,-*

* Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw en exclusief drukwerk.

Belangrijke informatie voor het stansen

Voor stansen gelden grotendeels dezelfde voorwaarden als bij het reguliere drukwerk. U bent zelf verantwoordelijk voor het aangeleverde (stans)bestand. Zorg ervoor dat de snijlijnen, de perforatielijnen en de rillijnen op de juiste manier in het bestand komen.

Wij controleren niet of het ontwerp juist is. Heeft u bijvoorbeeld een ontwerp gemaakt voor een doosje, dan zullen wij niet nagaan of alle vouwlijnen kloppen. U kunt dit zelf doen door een dummie te maken en deze zelf te vouwen. Op die manier komt u er snel achter of het ontwerp klopt. Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen, mochten er vragen of onduidelijkheden zijn over het ontwerp.

Eigen stansvormen worden maximaal twee jaar bewaard, nadat deze voor het laatst in gebruik zijn genomen.

Vragen?

Heeft u vragen? U kunt eenvoudig contact met ons opnemen via telefoon (050 8700 130) of ons contactformulier. U krijgt op werkdagen altijd binnen 24 uur antwoord.