0 producten € 0,00
afmetingen enveloppen

Standaard formaten enveloppen

Er zijn verschillende standaard envelop formaten. Bij Reclameland vindt u deze allemaal, bedrukt of onbedrukt. Van kleine enveloppen voor het versturen van ansichtkaarten tot grote enveloppen waarin A4 documenten ongevouwen verstuurd kunnen worden. De cijfers in de aanduiding van de enveloppen geven aan voor welk formaat de envelop geschikt is. Zo zijn EA4 en C4 geschikt voor A4-formaten, C5 en EA5 voor A5-formaten en C6 geschikt voor A6. Daarnaast zijn er nog een aantal afmetingen die niet direct gebonden zijn aan een standaard A-formaat, maar tussen 2 afmetingen van enveloppen in zit. Naast de grootte van de envelop kunt u onder andere kiezen uit wel of geen venster in de envelop, het soort sluiting en de manier van bedrukking. In combinatie met het formaat is het op die manier eenvoudig om een envelop samen te stellen die aan uw wensen voldoet!

Formaten enveloppen

De enveloppen zijn in veel verschillende formaten te bestellen. De formaten zijn gebaseerd op de meest voorkomende formaten papier dat in die enveloppen worden gestoken. Om er voor te zorgen dat de inhoud gemakkelijk in de envelop gestoken kan worden, is de envelop iets groter dan de standaard papierformaten. In de tabel vindt u een overzicht van de exacte formaten per envelop, de beschikbare sluiting(en) en de materialen waaruit gekozen kan worden. Welk formaat envelop kiest u?

Formaat Venster Striplock Gom Materiaal
C4 envelop
A3 formaat
A4 formaat
22,9 x 32,4 cm 120 grams wit
120 grams biotop
C5 envelop
A5 formaat
16,2 x 22,9 cm 90 grams wit
90 grams biotop
C6 envelop
A6 formaat
11,4 x 16,2 cm 80 grams wit
C5/6 envelop 11,4 x 22,9 cm 80 grams wit
EA4 envelop
A3 formaat
A4 formaat
31,2 x 22 cm 120 grams wit
EA5 envelop
A5 formaat
15,6 x 22 cm 90 grams wit
90 grams biotop
EA5/6 envelop 11 x 22 cm 80 grams wit

Eenvoudig enveloppen bestellen

Het bestellen van de enveloppen gaat bij Reclameland heel eenvoudig. U selecteert stapsgewijs de verschillende opties voor uw envelop met logo, zoals de gewenste afmeting van de envelop. Heeft u uw envelop samengesteld? Dan selecteert u het aantal enveloppen dat u wenst te bestellen. Bestelling in spoed geplaatst? Dan kunnen wij zelfs al de volgende werkdag leveren. Zo weet u in ieder geval zeker dat u niet lang zonder enveloppen hoeft te zitten.

PMS enveloppen

Voor de enveloppen maken wij gebruik van 3 verschillende drukmethodes: digitaal, offset en PMS. De eerste twee opties zijn op basis van full color en worden gebruikt voor zowel kleine (digitale druk) als grote oplages (offset). Kiest u voor PMS-drukwerk? Dan zijn de kleuren iedere drukgang gelijk aan elkaar. De enveloppen die u vandaag bestelt zullen dezelfde kleuren hebben als de enveloppen die u over een maand bestelt. Bij full colour drukwerk kunnen altijd minimale verschillen ontstaan in kleuren. Zo is PMS drukken een eenvoudig manier om er zeker van te zijn dat uw huisstijldrukwerk gelijk aan elkaar is.

Tips bij het opmaken

 • Plaats logo's, tekst en afbeeldingen niet te dicht bij de randen van de envelop.
 • Houd er in het ontwerp rekening mee dat rechtsboven voldoende ruimte vrij blijft voor eventuele frankering van de enveloppen.
 • Specifieke informatie over maten en vensterstanden vindt u in de werktekeningen bij de gekozen envelop.

Digitale enveloppen

 • 2 mm rondom venster onbedrukt
 • 5 mm rondom envelop onbedrukt
 • Aflopend bedrukken niet mogelijk

Offset enveloppen

 • 2 mm rondom venster onbedrukt
 • 10 mm grijperswit
 • Aflopend bedrukken mogelijk

Sluitwijze van enveloppen

Voor het bedrukken van uw enveloppen kunt u kiezen uit verschillende sluitwijzes. Een striplocksluiting is zelfklevend en een gomsluiting natklevend. Een gomsluiting is vaak verplicht als u de enveloppen machinaal wilt vullen.

Striplocksluiting

Bij een striplocksluiting zit er een plaklaag op de sluitklep van de envelop. Door de beschermstrip eraf te trekken komt de plaklaag tevoorschijn en kunt u de envelop sluiten.

Gomsluiting

Gomsluiting is de traditionele manier van sluiten. Hier maakt u de rand van de sluitklep vochtig en vervolgens kunt u de envelop sluiten. In het geval van machinale verwerking bij het vullen van enveloppen is gomsluiting vaak de enige optie.

Enveloppen met venster

Enveloppen met venster

Het venster van de envelop heeft rechte hoeken waarbij u de plaats, links of rechts, zelf bepaalt. De binnenzijde van alle enveloppen, uitgezonderd biotop, zijn effen grijs.

Handige informatie

Belangrijk om te weten:

 • De binnendruk van de enveloppen is lichtgrijs.
 • Bij volvlak bedrukkingen kunnen de zijplaknaden van de envelop licht zichtbaar worden. Dit is niet te voorkomen.
 • De meeste enveloppen kunnen aan de hand van een kleurmodel bedrukt worden. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.
zakelijk drukwerk

Meer zakelijk drukwerk

We bieden veel meer zakelijk drukwerk aan. Zo kunt u de huisstijl van uw bedrijf helemaal voorzien of uitbreiden van een nieuwe 'look & feel'. Bijvoorbeeld: