0 producten € 0,00
a8 formaat

A8 formaat: wat is het en wat zijn de afmetingen?

Het A8 formaat is een van de kleinste standaard formaten die u kunt bestellen. Met de afmeting van 5,2 x 7,4 cm zorgt het formaat ervoor dat u juist opvalt. Een formaat dat ook nog eens gemakkelijk uit te delen, te versturen of mee te sturen is. Past gemakkelijk in een jas- of broekzak of portemonnee, dus wordt vaak ook nog eens langer bewaard. Het formaat A8 is iets kleiner dan een visitekaartje. Dus ook daarvoor kan het prima gebruikt worden. En met het afwijkende formaat valt u daarmee ook nog eens extra op.

Wat is A8 formaat?

In de reeks van A-formaten, is het A8 formaat één van de kleinste formaten. Het grootste formaat, dat ook wel als startpunt wordt gezien, is het A0 formaat. Bij elke stap omhoog, halveert het formaat van het materiaal. Een A1 past dus exact twee keer in een A0 formaat en een A2 is vervolgens precies de helft van een A1. Voor de meeste mensen is het A4 formaat het meest bekend. Dit is het papier dat voornamelijk wordt gebruikt bij de thuisprinters. In vergelijking met een A4, is een A8 een stuk kleiner. Een A8 past maar liefst 16 keer in zo’n A4 printervel.

Drukwerk op het formaat A8

Ondanks het relatief kleine formaat, kunt u toch nog veel verschillende kanten op met het formaat A8. Vouwen of binden, dat gaat niet lukken, maar plano (ongevouwen) is er ruime keuze. Denk aan flyers, die op verschillende manieren gebruikt kunnen worden. Maar ook verschillende soorten stickers zijn op A8 formaat te bestellen. Zowel losse stickers als stickers op rol.

Populaire A8 producten

Dit zijn de populairste producten op het A8 formaat:


A8 formaat afmetingen in cm, mm en pixels

Met het kleine formaat is een A8 het kleinste formaat dat standaard besteld kan worden. Maar hoe klein is een A8 precies? Berekend in centimeters komt dit uit op 5,2 x 7,4 centimeter. De kleinere formaten worden vaak weergegeven in millimeters. Voor A8 gelden in dat geval de afmetingen van 52 x 74 mm. De A-formaten worden ook buiten Nederland en België veel gebruikt. Hier wordt niet altijd gewerkt met millimeters of centimeters. Daar komen inches ook nog wel eens voorbij. Voor formaat A8 zal dat 2,0 x 2,9 inch zijn. Digitaal wordt er helemaal geen gebruik gemaakt van lengtematen. Hier wordt een afmeting berekend op basis van aantal pixels. Bij een dpi van 300 zal een A8 ontwerp 614 x 874 pixels groot zijn.

Hoe zwaar is formaat A8?

Er is geen standaard gewicht voor A8 papier. Dit is namelijk afhankelijk van de papierkeuze. Een eenvoudige rekensom om het gewicht te berekenen, is de volgende: hoogte (in meters) x breedte (in meters) x gewicht van het papier (per m2). Ziet er misschien ingewikkelder uit dan het het is. De gewichten die op onze website staan, zijn in alle gevallen per m2. Een voorbeeld met ons populaire 350 grams papier: 0,052 meter x 0,074 meter x 350 gram = 1,3468 gram per A8 vel. Om makkelijk het gewicht te berekenen kunt u ook onze papiergewicht calculator gebruiken. Voor andere of afwijkende formaten kan eenvoudig onze papiergewicht calculator gebruikt worden.

Correct bestand aanleveren

Om te voorkomen dat uw drukwerk witranden heeft, vragen we om rekening te houden met 3 mm afloop rondom. Dit is een rand om het ontwerp heen, die uiteindelijk weggesneden zal worden. Als u uw ontwerp hierin door laat lopen, weet u zeker dat uw drukwerk geen witte randen krijgt. Voor drukwerk op A8 formaat levert u dus een bestand aan met het formaat 5,8 x 8,2 cm.

Hieronder vindt u de beschikbare werktekeningen en templates van de populairste A8 producten. Staat het product wat u zoekt er niet tussen? Bekijk dan alle werktekeningen en templates.

A formaten

De bekendste formaten zijn de A-formaten. Briefpapier is bijvoorbeeld bijna altijd op A4-formaat en flyers worden vaak gedrukt op A5. Bij deze formaten geldt dat ze steeds de helft kleiner worden. Een A5-vel past bijvoorbeeld precies twee keer in een A4. Onderstaande A-formaten vindt u terug op de website van Reclameland.

Formaat Aanleveren Populaire producten
A0 84 x 118,8 cm A0 werktekening
A0 template
A0 posters, A0 stoepborden, A0 kliklijsten
A1 59,4 x 84 cm A1 werktekening
A1 template
A1 posters, A1 stoepborden, A1 kliklijsten, A1 stickers
A2 42 x 59,4 cm A2 werktekening
A2 template
A2 posters, stoepborden, A2 kliklijsten, bureau onderleggers, A2 stickers
A3 29,7 x 42 cm A3 werktekening
A3 template
A3 posters, A3 flyers, A3 folders, placemats, A3 kliklijsten
A4 21 x 29,7 cm A4 werktekening
A4 template
A4 flyers, A4 folders, A4 enveloppen, briefpapier, offertemappen, brochures, A4 kliklijsten
A5 14,8 x 21 cm A5 werktekening
A5 template
A5 flyers, A5 folders, A5 enveloppen, A5 notitieblokken
A6 10,5 x 14,8 cm A6 werktekening
A6 template
A6 flyers, A6 folders, A6 enveloppen, ansichtkaarten, wenskaarten
A7 7,4 x 10,5 cm A7 werktekening
A7 template
A7 flyers, A7 stickers, boekenleggers
A8 5,2 x 7,4 cm A8 werktekening
A8 template
A8 flyers, A8 stickers