0 producten € 0,00
a0 formaat

A0 formaat drukken: wat zijn de afmetingen?

Wat is A0 formaat?

Met het formaat van 84 x 118,8 cm is het A0 formaat is flink groter dan de meer bekendere formaten als A4 of A5. Voor de beeldvorming: bij elke stap in aanduiding omhoog in het A-formaat, halveert het formaat. Zo is het A1 formaat exact de helft van een A0. En een A2 past vervolgens weer twee keer in een A1 formaat en dus 4 keer in een A0 formaat. Het standaard printerpapier op A4 past zo maar liefst 16 keer op het A0 formaat. En voor het A5 formaat is dat zelfs 32 stuks.

A0 formaat drukken

Wilt u het A0 formaat drukken? Het formaat A0 is niet het meest veelzijdige formaat als het om drukwerk gaat. Door het grote formaat worden voornamelijk posters en spandoeken op het formaat gedrukt. Dit kan om een losse poster gaan, maar ook een poster/spandoek in bijvoorbeeld een stoepbord of een kliklijst. Deze producten heten A0-kliklijst of -stoepbord en zijn iets groter dan het A0 formaat. Op die manier past er zonder problemen een A0 formaat in.


A0 formaat afmetingen in cm, mm en pixels

De A0 is een standaard aanduiding voor een formaat en het startpunt in de reeks met A formaten. Een A0 formaat is een algemeen formaat en dus overal gelijk. Maar hoe groot is een A0 precies? In centimeters komt dit uit op 84,1 x 118,8 centimeter. Doorgerekend naar millimeters wordt dat 841 x 1188 millimeter. A0 wordt ook in het buitenland gebruikt. Vaak met aanduiding in inches. Het formaat is dat geval 33,1 x 46,8 inch. Gaat u digitaal aan de slag met het A0 formaat? Bij een resolutie van 300 dpi zal het formaat 14043 x 9933 pixels zijn.

Hoe zwaar is A0?

Er is geen standaard of algemeen gewicht voor papier. Er zijn verschillende papiergewichten, variërend tussen de 80 en 350 gram per vierkante meter. Dit gewicht is het gewicht van één vel papier van een vierkante meter. Door de oppervlakte van het papier maal het gewicht van het papier te doen, heeft u het gewicht van uw formaat papier. Voor het formaat A0 is dit gemakkelijk: de oppervlakte is precies een vierkante meter. Dus het papiergewicht dat u bestelt, is ook direct het gewicht van het formaat A0. Voor andere of afwijkende formaten kan eenvoudig onze papiergewicht calculator gebruikt worden.

Correct bestand aanleveren

Om te voorkomen dat uw drukwerk witranden heeft, vragen we om rekening te houden met 3 mm afloop rondom. Dit is een rand om het ontwerp heen, die uiteindelijk weggesneden zal worden. Als u uw ontwerp hierin door laat lopen, weet u zeker dat uw drukwerk geen witte randen krijgt. Voor drukwerk op A0 formaat levert u dus een bestand aan met het formaat 84,7 x 119,4 cm.

Hieronder vindt u de beschikbare werktekeningen en templates van de populairste A0 producten. Staat het product wat u zoekt er niet tussen? Bekijk dan alle werktekeningen en templates.