0 producten € 0,00

Foto op glasplaat

Laat nu uw mooiste foto op glasplaat drukken. Bij Reclameland kan dit snel, eenvoudig én extra voordelig! U maakt eenvoudig de glasplaat die bij u past. Zo heeft u keuze uit 3 verschillende materialen. En het drukwerk wordt altijd volledig voor u op maat gemaakt. Dus of het nu een eigen maat of juist een eigen contour: het kan allemaal! Zo ontvangt u altijd een foto op glasplaat die bij u past!

Wilt u uw foto op glasplaat extra snel in huis hebben? Kies dan voor een spoedlevering om uw bestelling de volgende werkdag al in huis te hebben!

Start met bestellen »

 • Eigen formaat of contour
 • Spoedlevering mogelijk
 • Gratis verzending

Bekijk ook onze andere fotoproducten en wanddecoratie.

foto op glasplaat

Kies een vorm:

Kies een formaat vorm:

Kies het plaatmateriaal:

Kies het soort plaatmateriaal dat u wilt gebruiken.

Kies een bedrukking:

Kies hier uw type bedrukking.

Om de prijs te zien, selecteer eerst alle eigenschappen.

Foto op glasplaat afdrukken

foto op glasplaat printen

Wilt u uw afbeelding logo of foto op glasplaat laten drukken? Reclameland drukt uw eigen ontwerp haarscherp en altijd full colour rechtstreeks op het materiaal. Op die manier ontvangt u de beste afdruk, met de mooiste en meeste heldere kleuren.

Bij ons kiest u niet uit standaard formaten, maar bepaald u helemaal zelf het formaat en de vorm. Wilt u uw foto groots aan de muur? Of wilt u die ene bijzonder foto laten afdrukken op een glasplaat in een speciale vorm? Dat kan allemaal! Zo maakt u eenvoudig zelf de paneel dat bij u past. En niet alleen leuk voor bij uzelf thuis, maar een foto op glas is misschien nog wel leuker om cadeau te doen.

Gratis verzending voor al ons drukwerk.

Verschillende soorten glas

Voor jouw foto op glas zijn er verschillende materialen waar je uit kunt kiezen. Iedere variant heeft een eigen unieke uitstraling. Wel hebben alle soorten dezelfde dikte: 5 mm. Hieronder zie je de verschillende opties naast elkaar:

 • Glasheldere glasplaat - Vergelijkbaar met echt glas en volledig transparant. De opdruk komt aan de achterzijde van de glasplaat.
 • Gerecycled glasheldere glasplaat - Vergelijkbaar met echt glas en volledig transparant. De opdruk komt aan de achterzijde van de glasplaat.
 • Half-transparante glasplaat - Dit materiaal is mat transparant, waarbij het licht er nog wel doorheen komt. De opdruk komt op de voorzijde van de glasplaat.
 • Opaal glasplaat - Deze variant heeft melkachtige kleur en laat maximaal 30% licht door. De opdruk komt hierbij ook op de voorzijde van de glasplaat.

Glashelder

glashelder plexiglas printen

Gerecycled

glashelder gerecycled plexiglas printen

Half transparant

half transparant plexiglas printen

Opaal

opaal plexiglas printen
Geschikt voor buiten Dikte Gewicht Max. formaat

Glashelder

5 mm 5791 g/m2

Gerecycled glashelder

5 mm 6000 g/m2

Half transparant

5 mm 6177 g/m2

Opaal

5 mm 5405 g/m2

Bedrukking op foto op glasplaat

Op onze flatbed printers wordt uw ontwerp haarscherp en met de mooiste kleuren gedrukt op het glas. Dit wordt standaard volledig in 4/0 enkelzijdig full colour gedaan. Dit betekent dat wit geen drukkleur is. Hierdoor zal alles dat wit is in uw ontwerp, de kleur van het materiaal aannemen. Wel kunt u bij bij het glasheldere plexiglas kiezen voor een volledig witte tegendruk. Hierbij wordt de volledige achtergrond voorzien van een nagenoeg dekkende witte kleur.

Hoe hang ik een foto op glasplaat op?

Er zijn verschillende manieren waarop u uw foto op glasplaat op kunt hangen. Om voor de juiste optie te kiezen is het belangrijk dat u het gewicht van uw plaat berekent. Zo weet u zeker dat u uw foto stevig en correct aan de muur kunt hangen. Hieronder lichten wij de verschillende opties kort toe:

Boorgaten

Met de boorgaten wordt het ophangen van de plaat erg gemakkelijk. Er zijn twee verschillende groottes waar u uit kunt kiezen: 5 mm doorsnede of 8 mm doorsnede. Daarnaast selecteert u zelf het aantal boorgaten die u in de foto op glasplaat aan wilt laten brengen. Kiest u voor 2 boorgaten, dan zullen deze in de twee bovenste hoeken geplaatst worden. De 4 boorgaten worden over de vier hoeken verdeeld. Wilt u 8 boorgaten laten aanbrengen, dan zullen deze in de hoeken komen + de rest evenredig verdeeld over de plaat.

Afstandhouders

De afstandhouders zorgen voor een ruimtelijk effect bij het ophangen van uw foto op glasplaat. Er zijn twee types waar u uit kunt kiezen: de ‘normale’ afstandhouders of de zijgrip afstandhouders. De eerste optie wordt altijd gecombineerd met boorgaten. Deze boorgaten komen op een randafstand van 20 mm en hebben een doorsnede 8 mm. U kunt kiezen uit drie verschillende kleuren/uitvoeringen: chroom, satijn of zwart.

Voor de zijgrip afstandhouders zijn geen boorgaten nodig. Deze kunt u namelijk bevestigen aan de randen van het paneel. Doet u dit op iedere rand, dan blijft de plaat stevig hangen. Deze zijn verkrijgbaar in de uitvoeringen zwart en chroom.

ophangplaten

Ophangplaten en ophangstrips

Voor beide opties geldt dat u een ophangsysteem aan de achterzijde van plaat kleeft. Bij ophangplaten is dat een ophangplaat die past bij het gewicht van uw foto op glasplaat. Er zijn in totaal 4 verschillende soorten:

 • 4,5 x 4,5 cm met een maximaal draagvermogen van 1,5 kg
 • 7,0 x 7,0 cm met een maximaal draagvermogen van 3.0 kg
 • 10 x 10 cm met een maximaal draagvermogen van 6,0 kg
 • 10 x 20 cm met een maximaal draagvermogen van 12 kg

Wanneer u de ophang plaat, volgens de instructies, heeft opgeplakt, kunt u deze aan een schroef of spijker in de muur hangen.

De ophangstrips bevestigt u op zowel de de glasplaat zelf als op de muur. De ophangstrips kleven op elkaar, zodra deze in aanraking komen met elkaar. Het grote voordeel is dat de plaat zonder beschadigingen aan de muur verwijderd kan worden. Hiervoor geldt een maximale draagkracht van 5,4 kg

Naast bovengenoemde opties, kunt u ook kiezen voor een foto op glasplaat met een blind ophangframe. Meer informatie en hoe te bestellen, vindt u op de productpagina zelf.

De ophangmaterialen worden los bij uw bestelling geleverd. Let bij het bestellen en bevestigen goed op of de ophangmaterialen het gewicht van het plaatmateriaal aan kunnen. Reclameland is alleen verantwoordelijk voor het correct uitvoeren van de print op het bestelde materiaal, niet voor het eindgebruik van het product.

Zelf een foto op glasplaat maken

Een foto op glasplaat bestellen is bij Reclameland heel eenvoudig. Het enige wat u nodig hebt, is een foto of afbeelding die u wilt laten drukken. Is dit een drukbestand dat al aan de aanleverspecificaties en werktekening voldoet? Dat kunt u deze eenvoudig uploaden tijdens de bestelling. Heeft u wel al een foto maar nog niet op het juiste formaat? Dan biedt onze gratis ontwerptool een goede uitkomst. Hierin kunt u zelf foto’s, afbeeldingen en eventueel teksten toevoegen. Zo wordt het voor iedereen makkelijk om een foto op glasplaat te laten drukken!