0 producten € 0,00
poster formaat

Poster formaat: alle poster afmetingen

poster formaten

Posters zijn één van de meest gebruikte en meest efficiënte middelen in een offline (marketing)campagne. Door de vele verschillende formaten waarin de posters besteld kunnen worden, zijn de posters ook op veel verschillende manieren in te zetten. Denk bijvoorbeeld aan de posters op sandwichborden langs de weg. Maar ook worden posters veel gebruikt in winkels of andere openbare plekken. Door het - vaak grote - poster formaat springen ze altijd in het oog. En nog een ander voordeel: een groot formaat betekent veel ruimte voor uw ontwerp. Of het nu om een poster gaat bij u zelf aan de muur of een grootschalige campagne: voor grote én kleine oplages posters bent u bij Reclameland aan het juiste adres.

Ieder formaat poster met eigen ontwerp

Bij Reclameland bepaalt u zelf wat er op ieder poster formaat gedrukt wordt. Er zijn twee verschillende manieren om uw bestand voor deze poster(s) aan te leveren. U kunt uw bestand in een extern opmaakprogramma opmaken volgens de aanleverspecificaties die gelden voor de betreffende poster. Heeft u nog geen drukbestand of beschikt u niet over een opmaakprogramma? Dan kunt u aan de slag met onze gratis online ontwerptool. In deze ontwerptool ontwerpt u eenvoudig uw eigen poster. Zo voegt u eenvoudig eigen afbeeldingen, illustraties, logo’s en teksten toe.


Poster drukken

De posters kunt u bestellen op één van de 9 verschillende poster formaten. Op deze manier vindt u altijd een formaat dat geschikt is voor u. Naast de verschillende standaard formaten kunt u ook kiezen voor een eigen maat om een poster op exact het poster formaat te bestellen dat u nodig heeft. En met de verschillende papiersoorten met diktes variërend tussen 80 en 270 grams stelt u eenvoudig uw eigen poster samen.

Poster formaten

Posters zijn in veel verschillende formaten te bestellen. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van alle poster formaten.

Formaat Werktekening Template
Abri posters 175 x 118,5 cm Abri werktekening Abri template
A0 posters 84 x 118,8 cm A0 werktekening A0 template
A1 posters 59,4 x 84 cm A1 werktekening A1 template
A2 posters 42 x 59,4 cm A2 werktekening A2 template
A3 posters 29,7 x 42 cm A3 werktekening A3 template
A4 posters 21 x 29,7 cm A4 werktekening A4 template
B0 posters 100 x 140 cm B0 werktekening B0 template
B1 posters 70 x 100 cm B1 werktekening B1 template
B2 posters 50 x 70 cm B2 werktekening B2 template

De posters kunt u los aan de muur hangen. Voor korte tijd kan dat vaak prima. Wilt u de poster voor langere tijd gebruiken of extra beschermen? Dan zijn voor verschillende formaten kliklijsten en stoepborden voor buiten beschikbaar. Zo zijn de posters maximaal beschermd en kunt u deze langer gebruiken.