0 producten € 0,00

Foliedruk met goudfolie of koperfolie

Bent u op zoek naar een manier om uw drukwerk extra glans te geven? Zoek niet verder, want dan is foliedruk precies waar u naar op zoek bent. Met deze afwerking kunt u bepaalde elementen laten drukken met goudfolie of koperfolie voor een luxe en unieke uitstraling van uw drukwerk. Logo’s, namen, datums of andere elementen: u bepaalt helemaal zelf wat u uit het ontwerp wilt laten springen. Bij Reclameland vindt u foliedruk voor de laagste prijs, met de snelste levering en altijd de beste kwaliteit.

Wat is foliedruk?

Foliedruk is een speciale druktechniek waarbij folie wordt aangebracht over het drukwerk. Deze heeft een glanzend effect en zorgt ervoor dat bepaalde elementen extra opvallen en uitgelicht worden. Hierbij kunt u kiezen uit twee verschillende varianten: goudfolie of koperfolie. Het leuke is dat er geen standaard elementen of vormen zijn waar u mee moet werken. U bepaalt namelijk helemaal zelf waar de afwerking komt. Wordt het een visitekaartje waarbij u uw logo met goudfolie wilt laten afwerken? Of wilt u die speciale datum op een trouwkaart juist uitlichten? Of misschien wilt u de naam op een geboortekaartje juist wel naar voren laten komen. Bij de kaarten met foliedruk kan dat allemaal!

Papiersoorten waarbij u kunt kiezen voor foliedruk:

Papiersoorten voor spot UV

  • 300 grams natuurkarton wit
  • 300 grams biotop
  • 300 grams ansichtkaartenkarton
  • 350 grams mat mc
  • 350 grams Tintoretto Gesso

Ook kleine oplages

Foliedruk bestaat al heel lang. Waar het vroeger een arbeidsintensief en tijdrovend proces was, gebruiken wij het nu voornamelijk bij digitaal drukwerk. Het grote voordeel hiervan? U kunt foliedruk ook in kleine(re) oplages bestellen tegen zeer scherpe prijzen. Dezelfde kwaliteit, maar dan voor iedereen toegankelijk en natuurlijk met de snelle levering die u van Reclameland gewend bent.

Foliedruk, hoe gaat dat in zijn werk?

Voor het mooiste eindresultaat wordt het al drukwerk dat wordt afgewerkt met foliedruk voorzien van een mat laminaat. Deze wordt aangebracht op zowel de zijde waar de afwerking ook komt als de andere zijde. De stappen zijn vervolgens als volgt:

  • Het drukwerk wordt gedrukt op het door u gekozen papiersoort;
  • Er wordt dubbelzijdig een mat laminaat aangebracht;
  • De folie wordt op het drukwerk aangebracht. Dit ligt dus op het papier, wat een soort van 3D effect geeft;
  • Uw drukwerk wordt op maat gesneden, eventueel verder afgewerkt of verwerkt en verstuurd.

Bestanden aanleveren

Voor het drukken met foliedruk is het belangrijk dat u het drukbestand op de juiste manier aanlevert. Op die manier kunnen wij de folie op de gewenste plekken aanbrengen en ontvangt u het mooiste eindresultaat. In onze informatiesheet goudfolie en informatiesheet koperfolie vindt u stap voor stap hoe u dit in het drukbestand meeneemt en meer informatie over het foliedrukken.