0 producten € 0,00
landa

Ongeëvenaard drukwerk met de Landa-pers van Reclameland

Nog scherper dan scherp? Kan dat? Natuurlijk wil jij de kleurrijkste vellen gedrukt hebben, en voortaan kan dat bij Reclameland nog beter! Bij Reclameland houden we de nieuwste ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. We zijn altijd op zoek naar betere manieren om in de wensen en eisen van onze klanten te voorzien. Dit heeft geresulteerd in de aanschaf van een revolutionaire drukpers: de Landa S10P, de eerste digitale pers die werkt met nanotechnologie.

Hiermee heeft Reclameland de primeur in de Benelux en is Reclameland de allereerste drukkerij die drukt met nanotechnologie.

Enkele voordelen van de Landa S10P

  • Middelgrote oplages worden nog voordeliger
  • Grotere oplages personaliseren en nummeren
  • De mooiste kleurweergave dankzij nano-inkt
  • Drukwerk altijd snel in huis

Reclameland Vlog | Nanotechnologie?

We hebben een revolutionaire digitale pers gekocht die werkt met nanotechnologie. Maar waarom eigenlijk?

vlog nanotechnologie

Reclameland Vlog | Doet 'ie het al?

Peter Luit, van Printmedianieuws, komt de nieuwe pers vergelijken met onze Komori en Indigo persen.

vlog landa

Landa radiocommercial

Ongeëvenaarde scherpte en kleur

Het printen met nano-inkt biedt ongekende scherpte en kleuruniformiteit in vergelijking met andere digitale of offset technologieën. In de drie afbeeldingen hieronder zijn microscopische foto’s van de verschillende technologieën te zien. Het verschil in de scherpte van de afdruk is hier duidelijk in beeld gebracht.

landa

Duizelingwekkende cijfers

De Landa S10P-pers is vijf keer sneller dan digitale persen. Per uur wordt een indrukwekkend aantal van 6.500 vellen bedrukt. En dat aantal zal de komende tijd alleen maar hoger worden. Op de beeldtransportband wordt met nano-inkt het ontwerp gevormd. Doordat deze band is verwarmd, verdampt het water uit de inkt en blijft er een polymerische film over. Deze film van slechts 500 nanometer wordt vervolgens op het papier aangebracht en hecht gelijk aan het materiaal. Door het gebruik van droge inkt kan het drukvel direct verder verwerkt worden tot bijvoorbeeld flyer, folders of magazines.

Met deze drukpers springen wij in het gat van de oplages die te groot zijn om digitaal te printen en te klein om offset te drukken. Bij het drukken met nanotechnologie worden de voordelen van beide twee werelden gecombineerd. Voor het digitaal printen geldt de veelzijdigheid en de productie van kleinere oplages samen met het productiviteit en de lage kosten per pagina van het offset drukken. Het drukwerk kan op deze manier nog efficiënter ingedeeld worden op de beste druktechniek. De offset persen kunnen hierdoor worden gebruikt waar ze het allerbeste in zijn: namelijk het drukken van de écht grote oplages.

Duurzaamheid

De kwaliteit van het drukwerk is niet de enige reden om de Landa S10P-pers aan te schaffen. Ook de duurzaamheid is een erg belangrijk aspect. Zo worden in het drukproces geen drukplaten gebruikt, zoals dat bij het offset drukken nog wel moet. Dit scheelt toch al snel enkele tonnen aan aluminium per jaar. Daarnaast heeft de Landa geen inschiet nodig om tot de juiste (kleur)instellingen te komen. Per opdracht is de inschiet toch al snel 50 vel. Ook voor het papier geldt dat dit per jaar al snel een besparing is van enkele tonnen. Deze combinatie van de allerbeste kwaliteit drukwerk en tegelijkertijd duurzaam drukken, dat doet niemand ons na.

Nanography vergelijking met digitaal en offset

Digitaal Nanography Offset
Drukformaat 50 x 70 cm 70 x 100 cm 70 x 100 cm
Aantal vellen inschiet per bestelling Geen inschiet Geen inschiet 50 vellen
Printsnelheid 2.250 6.500 13.000
Gepersonaliseerd drukken
Geschikt voor oplages onder 500 stuks
Geschikt voor oplages tot 10.000 stuks
Geschikt voor oplages boven 10.000 stuks
Geen aluminium drukplaten nodig

Wat is nanotechnologie?

De nanotechnologie waarmee de Landa S10P-pers werkt verschilt op een aantal punten van digitaal printen en offset drukken. Bij deze laatste twee technieken wordt gebruik gemaakt van vloeibare inkt. De inkt trekt voor een gedeelte in het papier. Dit heeft invloed op de scherpheid en de helderheid van de kleur. Bij nanotechnologie worden ‘droge’ inkten gebruikt die op het papier komen te liggen. Doordat de kleuren niet in het papier trekken zullen de randen nog scherper worden en de kleuren nog helderder.

Conclusie

Het drukwerk dat van onze nieuwe Landa-pers komt is met geen ander drukwerk te vergelijken. Haarscherp gedrukt en levendige kleuren die van het papier afspatten! Verder zoeken heeft geen zin, want beter dan dit wordt het niet.

Specificaties van de Landa S10P

Printsnelheid 6500 vel per uur
Aantal kleuren 4 tot 8 kleuren
Resolutie 1200 dpi
Maximaal papierformaat 750 x 1050 mm
Maximaal bedrukbaar gebied 730 x 1032 mm
Lengte pers 14,1 meter
Breedte pers 4,8 meter
Hoogte pers 2,4 meter
Gewicht pers 22.000 KG